El Diving: Paradisos sota l’Aigua

Més que una tendència

Hi ha molts experts que afirmen que desconeixem el 86% de les espècies que habiten el planeta, moltes de les quals viuen a les profunditats dels mars i els oceans. De fet, es calcula que hi ha 8,7 milions d’espècies i només un 15% han estat catalogades.

Visitar museus, ciutats o obres d’art són algunes de les coses que pot fer a la superfície, però sap què s’amaga sota el mar? El diving no és tan sols una tendencia sinó una activitat que l’ajudarà a descobrir i a gaudir de magnífics paisatges des d’una òptica molt diferent.

Hi ha dues modalities de busseig o diving

  • El busseig no autònom: aquesta modalitat impedeix que el bussejador es mogui lliurement, ja que està connectat a una mànega que arriba fins a la superfície, i sovint es fa servir per a finalitats científiques (amb escafandre). La modalitat encara més suau i mundialment coneguda d’aquest tipus de busseig és la immersió lleugera o snorkeling, en la qual el bussejador, tot i que no està connectat a cap mànega, s’ha de mantenir a prop de la superfície per poder respirar a través d’un tub.
  • El busseig autònom: hi ha diversos formats en aquesta categoria: l’apnea o busseig a pulmó, que es practica aguantant la respiració; l’scuba diving, per al qual es necessita un equip per respirar sota l’aigua, o el Nítrox, una modalitat semblant a scuba diving, però amb la diferència que a la bombona, a més d’oxigen, hi ha nitrogen per poder augmentar els temps d’immersió i facilitar la descompressió.
  • Recordi que s’ha d’informar dels cursos que necessita per poder practicar aquest esport.A continuació li recomanem alguns llocs per poder bussejar i gaudir d’uns paisatges que si no se submergeix no podrà descobrir mai:

Sota les aigües que ens envolten

Girona. Les illes Medes és un indret de les nostres costes on podrà gaudir de zones com el Salpatxot (molt recomanable si li agrada la fotografia i les immersions relaxades) o la cova del Dofí (un conjunt de cavitats on podrà veure anfosos, congres o llagostes, a més de la famosa estàtua del dofí).

Illa d’El Hierro. És una altra de les destinacions properes on trobarà una gran varietat d’espècies exòtiques. A més, com a conseqüència de l’origen volcànic de l’illa, també podrà gaudir de coves, túnels i parets. Li proposem el centre de busseigde l’illa, amb moltes ofertes i rutes per fer.

Pontevedra. Les illes Cies són una destinació perfecta per assaborir la gastronomia gallega i poder inspeccionar els fons marins de la zona. Al centre de busseig d’aquestes famoses illes ofereixen cursos per poder-ne ser un expert, a més de visites al parc nacional de les illes Atlàntiques.

Múrcia. Les illes Hormigas estan protegides des de l’any 1995 i conserven una gran diversitat biològica, perfecta per poder gaudir de les immersions: anfosos, déntols, peixos lluna o espets són algunes de les especies que l’acompanyaran sota l’aigua. En aquest centre l’aconsellaran i l’acompanyaran en la seva aventura.

Els paradisos de l’América Llatina

Honduras. Roatán es uno de los destinos que le proponemos para que disfrute del buceo, del relax y de la antigua cultura maya. En esta isla podrá ver tortugas, delfines, erizos de mar, gusanos fluorescentes, tiburones o peces voladores. La Playa de West Bay es una de las más recomendadas.

Belice. Tiene uno de los Arrecifes más grandes del mundo. Deberá visitar Los Cayos (las islas que se encuentran entre tierra firme y el arrecife). Tobacco Caye o Blue Hole son las mejores zonas para practicar buceo. Este último es un gran hoyo marino con 145 metros de profundidad.

Brasil. Si lo que realmente le interesa es visitar un barco, podrá hacerlo en Brasil. En la Isla de Fernando de Noronha puede visitar el Corveta Ipiranga, un barco que se hundió en 1983 y que se ha convertido en uno de los lugares preferidos para los buceadores.

México. Le proponemos Punta Maroma en Riviera Maya. Podrá nadar con delfines además de practicar snorkel y navegar en barco al atardecer. Si desea algo más de riesgo, no dude en visitar las cuevas conocidas como Cenotes.

Gairebé a les antípodes

Austràlia. No es pot perdre una de les meravelles del món, situada a Austràlia i coneguda com la Gran Barrera d’Esculls: un lloc perfecte per fer snorkel. Sabia que és més gran que la Gran Muralla xinesa i que és l’únic ésser viu que es pot veure des de l’espai?

Polinèsia francesa. Blue Lagoon potser és la destinació que busca. Situada a l’arxipèlag de Tuamotu (oceà Pacífic), hi trobarà una destinació paradisíaca on podrà bussejar entre taurons i descansar a la fina sorra blanca de les platges de la zona.

Bali. Tulamben és una altra de les destinacions on trobarà molta oferta per fer diving envoltat de peixos de colors, corals i esculls. Totes les tonalitats que es pugui imaginar, en un dels millors indrets per descansar i fer esport.

Malàisia. Entre Indonèsia i les Filipines trobarà l’illa de Mataking, un paradís de tortugues, cavallets de mar, rajades i espècies de peixos exòtics: hi podrà descobrir tot un món sota el mar.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies