Ser feliç ja no és un secret

Quines són les claus per aconseguir-ho?

El secret de la felicitat és aquell concepte abstracte, subjectiu i difícil de definir que ha preocupat l’home al llarg de la seva història. Segons una enquesta elaborada a Espanya i AmèricaLlatina per l’Observatori de la Felicitat mostra que un 55,47% dels espanyols enquestats es considera feliç (preguntes de l’Índex de felicitat Pemberton PHI per avaluar el nivell de benestar dels enquestats i la seva satisfacció amb la vida).

L’ésser humà ha aspirat sempre a trobar la felicitat i, no obstant això, “el concepte és tan indeterminat que, tot i que tot el món desitgi aconseguir-la, ningú pot dir de forma definitiva i ferma què és allò que realment desitja i persegueix”, com ja va advertir el filòsof Immanuel Kant en ple segle XVIII. Tot i la complexitat i indefinició d’aquest terme, el concepte de felicitat d’avui dia és segurament molt diferent al que es podria tenir en els anys en els quals vivia aquest referent del pensament filosòfic.

En les últimes dècades, les societats contemporànies han experimentat una sèrie de canvis que dificulten advertir com serà la societat del demà. L’expansió de la democràcia liberal, la terciarització de l’economia, la transformació dels sistemes de producció i dels mercats de treball, la velocitat del canvi tecnològic i la revolució dels mitjans de comunicació de masses i el consumisme, són exemples de com la globalització ha canviat l’estil de vida de les societats contemporànies i amb això la seva obsessió per la cerca de la felicitat.

No obstant això, en la seva perseverança/persistència per saber més sobre la felicitat, la Universitat de Harvard ha realitzat durant 75 anys un estudi per saber quines són les claus de la felicitat. La investigació es titula “Què ens fa feliços?” i es troba recollida a la revista The Atlantic. L’estudi va ser dirigit pel psiquiatra George Vaillant i ha utilitzat una mostra de 268 persones. Les seves conclusions van ser recollides en un llibre que mostra com l’equip d’investigadors va avaluar diferents variables dels subjectes d’estudi com, per exemple, la seva intel·ligència, nivell cultural, nivell de renda o les relacions interpersonals.

En resum, aquestes són algunes de les conclusions de l’estudi que pretenen apropar-nos una mica més a la felicitat.

La importancia de l'amor

Segons la investigació, l’amor és la felicitat. Segons Vaillant, hi ha dues coses imprescindibles per ser feliç: “L’amor i com saber afrontar les situacions que fan que l’amor vulgui marxar”. Per al psiquiatra, “la felicitat és amor pur, punt i final”.

Els diners ajuden, però no donen la felicitat

Segons Vaillant; “l’important és que t’agradi la teva feina”. El doctor i el seu equip comprenen la importància del factor monetari com a necessitat per viure i que és important tenir-lo resolt per a la nostra tranquil·litat. Però no ha de ser l’eix de la nostra vida.

Sigues optimista

Una actitud optimista davant la vida ens ajuda a ser més feliços i a viure més. Així mateix, el doctor creu que les persones responsables i amb consciència acostumen a tenir més satisfacció vital que altres amb menys ètica.

La importància de la feina i la família

La feina i la família influeixen en el nostre benestar personal. De fet, un bon ambient de treball disminueix l’estrès. Segons Vaillant, “una forta connexió amb l’entorn laboral ens fa ser més feliços”.

1-interior

I què podem fer per a la teva tranquil·litat? Suma’t a la inversió del futur amb Valor Futur 10.

Perquè si hi ha alguna cosa millor que un bon futur, és un futur de 10.

A CaixaBank Banca Premier posem a la teva disposició el Valor Futur 10, Unit Linked per tal que tinguis la possibilitat de planificar un estalvi per a la teva jubilació, de forma sistemàtica i constant, amb la finalitat de complementar els seus ingressos i disposar de més tranquil·litat el dia de demà. És un producte d’estalvi sistemàtic, en format unit linked i amb primes periòdiques mensuals. Els seus gran avantatges:

Facilitat

A  partir d’una aportació de 50 € mensuals, i fins a un màxim de 10.000 € a l’any (833,3 €/mes), podràs tenir accés a inversió en renda variable, l’actiu amb més creixement a llarg termini.

Flexibilitat

Tindràs la possibilitat de fer-hi aportacions extraordinàries 1..

Liquiditat

Ofereix la possibilitat de rescatar-lo totalment en qualsevol moment. Sense cap mena de penalització. L’import del rescat serà el valor de mercat de la cartera d’inversió en aquell moment; per tant, si es fa abans de l’horitzó de temps recomanat, pot augmentar el risc de pèrdua de capital 2. En cas de rescat, tributa en l’IRPF com a rendiments del capital mobiliari. Com que és una assegurança de vida estalvi, els beneficiaris poden tenir la possibilitat d’aplicar-se una reducción fiscal en l’impost sobre successions. Aquestes reduccions estan en funció de cada comunitat autónoma.

Garantia

Capital garantit en cas d’invalidesa o defunció durant els primers 10 anys o, si l’ha contractat amb més de 57 anys, fins que faci els 67 anys. Així podràs invertir en carteres amb més pes en renda variable per mirar de treure el màxim profit teus estalvis, amb la tranquil·litat que que tindràs el teu esforç garantit en cas d’alguna eventualitat coberta.

1 VidaCaixa pot autoritzar temporalment a abonar primes extraordinàries.
El rescat parcial estarà disponible a partir de l’1 d’abril de 2020 a través de les oficines del mediador. Quan se n’hagi fet el rescat, no es permetrà contractar aquest mateix producte o un altre amb les mateixes característiques fins que no hagin passat tres mesos des de la data del rescat.
Informació subjecta a les condicions de la pòlissa, així com a les condicions de subscripció. Per més informació sobre les característiques i riscs de l’assegurança, pot consultar el document de dades fonamentals a www.VidaCaixa.es o a la seva oficina de CaixaBank. Valor Futur 10, Unit Linked, assegurança de vida de VidaCaixa, S.A.U. d’Assegurances i Reassegurances. CaixaBank, S.A., operador de banca-assegurances exclusiu de VidaCaixa, S.A.U. d’Assegurances i Reassegurances i autoritzat de SegurCaixa Adeslas, S.A. d’Assegurances i Reassegurances, amb NIF A-08663619 i domicili al carrer del Pintor Sorolla, 2-4, 46002 València, i inscrit al Registre de Mediadors de la DGSFP amb el codi C0611A08663619. Informació vàlida fins al 25-9-2020.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies