Prepara’t per gaudir dels mercats nadalencs

Quan l’hivern s’omple de llums

Ja no queda res perquè arribi desembre. Viu l’autèntic esperit del Nadal, recupera la il·lusió i torna a somiar! Sent l’emoció dels nens per aquestes festes tan entranyables perseguint les llums arreu del món. I a la maleta: un bon abric, una gorra, les cartes als Reis Mags dels teus familiars i moltes ganes de recórrer i gaudir.

Alemania

La primera opció és Alemanya, on la tradició dels mercats nadalencs és tan llarga com una salsitxa bockwurst. El mercat més antic d’aquest país és el Striezelmarkt, que se celebra a la ciutat de Dresden des de 1437. També cal destacar el bulliciós mercat de Frankfurt, el de Wurzburg, que sembla tret d’un autèntic conte, el de Rotemburg amb el seu ambient medieval, el de Nuremberg que per a molts és el més bonic de tota Alemanya o els cinc mercats de Berlín. I per viure una autèntica experiència nadalenca cal degustar el típic Glühwein —vi calent amb espècies—, la dolça escuma ben freda d’una Bockbier —cervesa típica de Nadal—, el deliciós aroma de les Spekulatius —galetes típiques d’aquestes dates— acabades de fer o l’increïble sabor dels dolços Lebkuchen.

Núremberg.

Viena

També a Viena trobem el mercat de la Rathausplatz. Més de 150 parades, una enorme pista de patinatge sobre gel, juntament amb cavallets i paisatges de contes de fades converteixen la ciutat de la Sissí Emperadriu en una de les més visitades del 17 de novembre al 26 de desembre.

Viena.

Praga

Praga és una altra de les ciutats clau per viure de prop els mercats de Nadal. El millor és el del centre del casc antic. Passadissos de petites cabanes decorades amb vius colors al voltant d’un arbre de Nadal gegant. A les parades es venen artesania i joguines de fusta com ara les típiques titelles txeques, joieria feta a mà, espelmes i objectes de vidre. Allà es pren medovina, una beguda que s’obté a partir de la fermentació d’una barreja d’aigua i mel. I si hi ets la nit de Nadal, que no et sorprengui veure volar una sabata: hi ha una tradició de Nadal que consisteix en què les dones solteres es col·loquen d’esquena a la porta de casa i tiren una sabata per sobre de la seva espatlla; si cau amb la punta mirant cap a la porta, vol dir que trobarà parella, però si cau amb el taló en direcció a la casa, seguirà soltera un any més.

Praga.

Estrasburgo

Un altre clàssic dels grans mercats de Nadal d’Europa és Marché de l’Enfant Jésus d’Estrasburg, al centre històric d’aquesta ciutat de l’est de França que es celebra des de 1570, el més antic del país. Enguany, del 23 de novembre al 30 de desembre, els carrers s’ompliran de petites parades de fusta (anomenades xalets) i boniques llums. Vin chaud (vi calent), choucroute (col envinagrat) i baeckeoffe (guisat típic alsacià) formen part de la gastronomia d’aquesta època.

Estrasburgo.

Chicago

Per a qui vulgui “travessar la gran bassa”, el Christkindlmarket és un esdeveniment tradicional del Nadal a Chicago, on cada any es reuneixen dos milions de visitants. Des del Dia d’Acció de Gràcies fins al 25 de desembre, aquest mercat se situa prop de la plaça de Daley. Llums i casetes de fusta conviden a submergir-se en un ambient festiu en què resulta peculiar sentir-se dins d’una ciutat medieval alemanya envoltat dels típics gratacels americans. Els comerciants i els artesans venen productes autèntics i típics de l’artesania alemanya: ornaments fets a mà, joieria, joguines de fusta… I s’hi degusten productes vinguts d’Europa com el Schnitzel vienès i els pastissos, alhora que s’agafa temperatura amb una tassa de Glühwein. I tot i que curiosament els Estats Units és el país en què el protagonista és Santa, allí trobarem Christkind, el Nen Jesús que és qui tradicionalment porta els regals als nens en els països germànics.

Chicago.

El Nadal es un bon moment per viatjar i gaudir en família

Per aixó, posem a la teva disposició el Préstec Exprés1, un préstec àgil per finançar les despeses en còmodes terminis.

Des de 1.000€2.

Devolució en 3, 6, 10 o 12 mesos.

Quota fixa i sense sorpreses.

1. La concessió de l’operació és subjecta a l’anàlisi de la solvència i de la capacitat de devolució del sol·licitant, en funció de les polítiques de risc de l’entitat.
2. L’import mínim que es pot contractar en banca digital CaixaBankNow és 1.000 €. Oferta vàlida fins al 31.12.2018.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies