Descobreix Nadals diferents

Com és en altres països del món?

El Nadal és una de les festivitats més populars del món.

Si bé els seus orígens tenen un marcat origen religiós provinent del naixement de Crist, avui dia el Nadal és celebrat de forma diferent a cada país depenent de quina sigui la procedència, la cultura o la creença religiosa que tingui qui ho celebri. Per exemple, és curiós que al Japó, on predomina la religió budista, se celebra el Nadal des de 1970 als establiments del Kentucky Fried Chicken (KFC). Aquesta manera tan ‘especial’ va començar quan un encarregat d’un establiment d’aquesta cadena va observar que un client havia encarregat una ració de pollastre en el restaurant de menjar ràpid en no haver pogut menjar el seu tradicional gall d’indi rostit nadalenc. Va parlar als seus superiors d’aquest fet i van llançar una massiva campanya de publicitat sota el lema “pollastre per Nadal”.

Tres països, tres maneres de celebrar el Nadal

Austràlia

A Austràlia, el Nadal es viu de manera diferent ja que aquesta festivitat coincideix amb el període d’estiu.

Tradicionalment se celebrava als domicilis familiars, amb un sopar compost de rostit de gall d’indi amb verdura i pudding de postres. Però en els últims anys els australians opten per celebrar el Nadal a la platja, on es prepara un gran assortit de marisc per acabar amb un ‘Pavlova’ de postres (pastís de merenga cobert de crema batuda i fruita).

A més de la seva curiosa gastronomia, els australians celebren el Nadal amb activitats similars a les europees i americanes, però amb un toc estiuenc. Els seus habitants es vesteixen amb gorros de Nadal i fan ‘ninots de neu’ a la sorra.

Rússia

A Rússia, el Nadal se celebra tretze dies després que a Espanya, ja que utilitza el calendari julià en lloc del calendari gregorià.

El protagonista del Nadal per al poble rus és el Pare Noel que en el seu idioma es diu Ded Moroz (Avi del Fred). Les famílies russes acostumen a celebrar aquestes dates a les seves llars al costat dels seus familiars. Per a això solen preparar un gran festí de menjar que comença amb el tradicional ‘sochivo’, dolç fet de llavors, mel i cereals.

D’igual manera, els russos que professen la religió cristiana s’abstenen de prendre carn quaranta dies abans del sopar de la nit de Nadal.

Mèxic

El Nadal a Mèxic té una gran càrrega religiosa, que es reflecteix en una varietat de tradicions, costums, plats típics i càntics que es preparen des del dia 16 de desembre, data en la qual se celebra la primera Posada. Una posada representa el camí recorregut per Maria i Josep a Betlem buscant asil per al naixement de Jesús.

Així comença la festa, es balla, es canta i s’adornen els carrers i cases amb llums típics de la festivitat i pinyates de set pics, que representen els 7 pecats capitals. Les celebracions acaben el 24 de desembre amb un tradicional i abundant sopar de nit de Nadal.

A més, a Mèxic és tradicional l’ús de naixements (pessebres) que es col·loquen el 16 de desembre i es mantenen fins al 2 de febrer. Al país llatinoamericà aquesta època de l’any està presidida per multitud de fires i mercats on es venen adorns i productes típics nadalencs (dolços, fruites i fins i tot flors com la ponsètia).

Per dormir tranquil durant aquesta època nadalenca, CaixaBank presenta MyBox VIDA, una assegurança amb la qual et sentiràs protegit en tot moment.

Contracta My Box Vida en la modalitat de prima única abans del 31 de desembre i tindràs un 10 % de descompte respecte a la modalitat de prima mensual.

Garanteix la teva tranquil·litat i la dels teus

A CaixaBank sabem que estar protegit en tot moment et dona la tranquil·litat que tu i els teus necessiteu. Per això hem llançat MyBox Vida, una nova assegurança de vida amb cobertures exclusives que et permetrà cuidar-te i cuidar dels teus de la millor forma possible i amb la que podràs gaudir de tarifa plana a la quota.

Tot són avantatges

My Box Vida li permetrà a vostè i a la seva família sentir-se protegits ja que tindrà cobertura en cas de:

  • Càncer, infart i altres malalties greus, amb una bestreta del 50 % del capital en cas de defunció 3
  • Doble capital per defunció i invalidesa absoluta i permanent en cas d’accident.
  • Invalidesa absoluta i permanente.
  • Defunció.
  • Cobertura del saldo pendent de les nostres targetes (fins a 3.000 €).
  • A més, durant els cinc anys posteriors a la contractació, disposarà dels exclusius serveis següents4:
    • Atenció mèdica personalitzada (Servei Premium Care)
    • Orientació mèdica telefònica les 24 hores del dia
    • Segona opinió mèdica en cas de malaltia greu
    • Test d’hàbits saludables
1. Per a l’assegurança MyBox Vida, s’entén com a quota mensual constant una mateixa prima mensual constant durant els tres primers anys i depèn de la teva edat en el moment de la contractació de l’assegurança de vida. A partir del quart any, la pòlissa es renovarà anualment de forma automàtica.
2. Cobertures disponibles només per a assegurats de fins a 62 anys.
3. Les cobertures de malaltia per càncer; infart agut de miocardi, bypass i trasplantament; ictus (apoplexia); insuficiència renal; malalties degeneratives (Alzheimer, Parkinson i esclerosi múltiple), i trasplantament d’un òrgan vital tenen caràcter excloent entre si, és a dir, si es dona alguna d’aquestes contingències les altres s’extingeixen i s’abona el 50 % del capital previst per a les cobertures de defunció o invalidesa absoluta i permanent, i es manté el 50 % restant d’aquest capital exclusivament per a les cobertures de defunció per accident i invalidesa absoluta i permanent per accident, que continuen vigents per aquest import. Així mateix, a les cobertures de càncer, infart agut de miocardi i altres malalties greus s’hi aplica un període de carència de 90 dies.
4. Els serveis mèdics addicionals del MyBox Vida es prestaran durant els cinc anys posteriors a la contractació, sempre que la pòlissa estigui vigent i al corrent del pagament. Els serveis els prestarà l’entitat Advance Medical-Health Care Management Services, SA, i si no pot ser, una altra entitat de característiques similars.
Cobrament per anticipat del 50% del capital en cas de càncer, infart de miocardi o altres malalties greus com l’apoplexia, afeccions cardíaques (bypass), insuficiència renal, trasplantament d’òrgan vital i malalties degeneratives com l’Alzheimer, Parkinson i esclerosi múltiple. Per a l’altre 50%, es manté la cobertura de defunció i d’invalidesa.
MyBox Vida és una assegurança de vida de VidaCaixa, S.A.U. d’Assegurances i Reassegurances, amb NIF A58333261. Caixabank, S.A., operador de banca-assegurances exclusiu de VidaCaixa, S.A.U. d’Assegurances i Reassegurances i autoritzat de SegurCaixa Adeslas, S.A., d’Assegurances i Reassegurances. Amb NIF A08663619 i amb domicili social al carrer Pintor Sorolla, 2-4, 46002 València, i inscrit al Registre de Mediadors de la DGSFP amb el codi C0611A08663619.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies