Les millors rutes vinícoles per Espanya

Dissenya el teu camí

L’últim informe presentat enguany sobre les visites a cellers i museus i rutes del vi a Espanya, fet per ACEVIN (Associació Espanyola de Ciutats del Vi), MAPAMA i Spain is part of you el 2018, parla d’un impacte econòmic de les visites enoturístiques a cellers i museus del vi superior als 67 milions d’euros, i ha experimentat un creixement proper al 24 % en l’últim any, la qual cosa constata que es tracta d’un sector en creixement constant.

I és que el món del vi guanya cada dia més adeptes. Viatgers que volen conèixer més a fons unes de les activitats, que, de sempre, ha caracteritzat Espanya; i volen fer-ho a través dels seus ulls: visitant les vinyes, coneixent el procés d’elaboració i fermentació als cellers i tastant-ne els vins, descobrint notes i qualitats que els despertin tots els sentits.

A continuació, et convidem a recollir les rutes del vi que més seguidors van aconseguir l’any passat. T’hi animes?

Jerez

En primer lloc, i segurament sorprenent per a molts, ens trobem amb la ruta del Marc de Jerez. Sí, el sud d’Espanya és un reclam per als turistes del vi. Cadis no és només una destinació turística fantàstic per gaudir de sol i platja. Els seus moscatells, els seus finos, les seves mançanilles, els amontillats, els “palo cortado”, els olorosos i per descomptat, els seus vins dolços com ara el Pedro Ximénez o el moscatell, conformen un aparador increïble de vins de la terra que val la pena conèixer i tastar. Nou són els municipis que formen aquesta grandiosa ruta: El Puerto de Santa María, Jerez, Sanlúcar de Barrameda, Chiclana, Chipiona, Trebujena Lebrija, Puerto Real i Rota, la qual, a més, compta amb 50 cellers per visitar, 29 hotels on allotjar-se i 34 restaurants on fer maridatges espectaculars.

Penedés

En segon lloc, la ruta del vi ens porta al Penedès. Canviem completament d’escenari i dels vins elaborats a Barcelona i Tarragona, la Ruta del vi i del cava del Penedès es fa amb la medalla de plata. Aquí destaquen els increïbles vins caracteritzats per una excel·lent qualitat, però també cal subratllar la producció de l’escumós més famós d’Espanya, el cava. La gran part dels vins elaborats en aquesta zona són joves, molt aromàtics i amb un gran frescor.

Ribera del Duero

En tercer lloc trobem la ruta de Ribera del Duero. No podia faltar en aquest pòdium una de les regions amb més tradició vitivinícola d’Espanya. Amb 21 000 hectàrees de vinya, la ruta del vi de Ribera del Duero la formen quatre províncies: Segòvia, Sòria, Burgos i Valladolid. Aquest itinerari permet a visitant descobrir cellers centenaris que es fusionen amb cellers més modernes, creant un joc arquitectònic sense parió. A més, la seva gastronomia excel·lent en què el be n’és protagonista, juntament amb els vins de color i aroma especials, fruit de l’ull de llebre, el raïm autòcton de la regió, fan que l’experiència a Ribera del Duero sigui rodona.

Rioja Alta

La propera parada és la Rioja Alta. En quarta posició, segons l’informe de visites a cellers i museus de rutes del vi a Espanya, aquesta zona característica per la seva gran producció de vins de gran prestigi i qualitat, amaga fins a 15 rutes de senderisme i nombrosos indrets amb una tonalitat cromàtica fora de sèrie. El seu patrimoni artístic és increïble. Dòlmens, castells, museus, esglésies…, aquesta ruta, sens dubte, és una de les conjugacions perfectes entre cultura i vi.

Rioja Alavesa

I, finalment, sense sortir de La Rioja, però apropant-nos al nord on es troben la serra de Cantàbria i el riu Ebre, tenim la Rioja Alabesa, on el viatger se sorprendrà visitant i admirant les instal·lacions avantguardistes de cellers com les Marqués de Riscal o Ysios. Et proposem gaudir d’això i de la quantitat d’enclavaments arquitectònics de la zona: jaciments, ermites, etc. Tot això, juntament amb els seus vins intensos, elaborats amb el raïm ull de llebre, així com els plats de l’autèntica cuina basca, converteixen aquesta ruta en el viatge perfecte.

Mou-te en família

Ara ja pots disposar del nou SEAT León VISIO Edition por 10,9€ al dia1 o 331,54 € al mes1, durant 48 mesos i per 10.000 km a l’any. 

• Sense entrades ni pagaments inicials.

• Manteniment, revisions, reparacions2 i assegurança sense franquícia, inclosos en la quota mensual.

• Possibilitat d’estrenar nou model de cotxe cada quatre anys sense necessitat de comprar-lo.

 

Serveis inclosos en la quota mensual

 

Lloguer durant 48 mesos i 10.000 km a l’any

• Assegurança de responsabilitat civil i servei de danys propis amb sistema bonus-malus revisable anualment per sinistralitat i IPC

• Canvi de pneumàtics per desgast i rebentades

• Assistència en carretera 24 hores

• Impost de circulació

• Manteniment i reparacions

• Gestió de multes

Atenció permanent al 902 193 180

 

Nou SEAT León 5 portes 1.5 TSI 96 kW (130 CV) Start&Stop Style VISIO Edition: consum mixt de 4,9l/100 km i emissions de CO2 de 111 g/km.
IVA/IGIC/IPSI inclòs. Oferta de rènting vàlida fins al 31-12-2018 o fins que se n’exhaureixin les existències a la península, Balears, Canàries, Ceuta i Melilla. 2.250 unitats disponibles.
Disponible per a d’altres terminis i quilometratges.
Termini de lliurament estimat de 25 dies hàbils després de signar el contracte per a les primeres 500 unitats, i la resta d’unitats en funció de la disponibilitat del fabricant, a la península. A les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla, lliuraments en funció de la disponibilitat del fabricant. Les fotografies poden no coincidir amb la versió i/o l’equipament de l’oferta. La concessió de l’operació està condicionada a l’anàlisi de la solvència i de la capacitat de pagament del sol·licitant, en funció de les polítiques de risc de l’entitat. Comercialitzat per CaixaBank, SA, agent d’Arval Service Lease, SA amb domicili a l’av. del Juncal, 22-24, 28703 San Sebastián de los Reyes (Madrid), i NIF A-81573479. 1. 48 quotes de 331,54 €/mes. Només permet pagament mensual. Penalització per cancel·lació anticipada del contracte. 2. Primera quota de 2.283,41 € i 47 quotas de 283,41 €/mes. 3. No s’hi inclouen les reparacions per mal ús. 4. CaixaBank Payments bonificarà el primer any de la quota del VIA-T Bip&Drive si es contracta en rènting el SEAT León VISIO Edition. Només vàlid per a noves contractacions de VIA-T del 5 de novembre al 31 de desembre de 2018. Per als propers anys, la quota del VIA-T Bip&Drive és de 25 €/any. Promoció limitada a 2.250 unitats i a una bonificació per contracte.
CaixaBank Payments, EFC EP SAU, amb NIF A-58513318 i inscrita en el Registre Oficial d’Entitats del Banc d’Espanya amb el codi 8788.
Informació vàlida fins al 31-12-2018.

 

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies