150 Beques per Estudiar un Postgrau a l’Estranger

L’Obra Social La Caixa premia els alumnes

Els 120 guanyadors tindran l’oportunitat d’estudiar un màster o un doctorat a les millors universitats dels Estats Units, Austràlia, Alemanya o la Xina.

L’acte es va celebrar a la seu de la Fundació Bancària ”la Caixa” de Barcelona, i hi van assistir el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i diversos càrrecs de CaixaBank com ara Isidre Fainé, president de l’entitat, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

Sa Majestat el Rei Felip VI va fer un discurs més que motivador davant dels estudiants becats, a qui va demanar ajut per promoure el desenvolupament del país: “Teniu a les mans l’Espanya del futur. Sé que sabreu revertir en la col·lectivitat tot el que n’heu rebut”, va afirmar el monarca.

El 10 d’abril passat es van lliurar les beques que l’Obra Social ”la Caixa” cada any concedeix a 150 estudiants que cursaran un postgrau a l’estranger. Enguany, l’esdeveniment encara va ser més especial, ja que hi van ser presents per primera vegada els reis d’Espanya Felip VI i Letícia.

Unes beques amb 33 anys d’història 

Aquest programa de beques es va fundar l’any 1982, i des d’aleshores CaixaBank ha becat 2.857 universitaris espanyols per tal d’oferir-los la possibilitat de completar la seva formació a l’estranger.

La inversió total al llarg d’aquests anys suma 130,4 milions d’euros, 7,8 milions dels quals corresponen a l’edició d’enguany.

Els guardonats aposten per Europa (65 dels 120 guardonats), sobretot pel Regne Unit (34 persones). Respecte de les disciplines, destaquen la biologia, les enginyeries, els estudis d’economia i les ciències polítiques.

Aires nous a l’Obra Social La Caixa

D’altra banda, Isidre Fainé va destacar durant el seu discurs la profunda renovació de la Casa Reial des de l’arribada de Felip VI, i va al·ludir a la transformació de la Fundació ”la Caixa” en fundació bancària: “Una institució no pot tenir continuïtat si no es renova; tampoc, si no se’n conserva l’essència. Crec que és el que ha passat amb ”la Caixa”, ja que la nostra essència no ha canviat, i l’èmfasi social amb les beques, tampoc”, va assegurar.

A més, Fainé va destacar el mèrit i la responsabilitat dels becats respecte del futur: “Formareu part de les generacions que canvien el món. Esteu obligats a ser líders”.

Accés complex, però just

Les beques que concedeix CaixaBank s’atorguen a través d’un sistema de concurrència competitiva: d’entrada les sol·licituds han de superar una primera fase d’avaluació mitjançant el sistema de revisió paritària (peer review), i només les que reben les millors qualificacions són convocades a una entrevista personal.

Aquest rigor i aquest nivell d’exigència pel que fa als processos de selecció garanteixen que els candidats tinguin el nivell que se n’espera. L’eficàcia del sistema es tradueix, de fet, en l’èxit dels becaris de ”la Caixa” d’aconseguir que els admetin en les millors universitats d’arreu del món.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies