Resultats de CaixaBank

Fortalesa i creixement

• La fortalesa comercial de CaixaBank i l’adquisició de Barclays Bank Espanya han fet créixer de manera sostinguda les quotes de mercat dels principals productes i serveis financers. A més, CaixaBank ha estat escollit el millor banc d’Espanya del 2015 per Euromoney i ha estat reconegut com a millor banc del món en serveis de banca mòbil per la consultoria Forrester Research.

• Els recursos totals dels clients augmenten un 9,1% el primer semestre del 2015 (un 3,1% sense incloure l’efecte de la integració de Barclays Bank Espanya). CaixaBank manté el lideratge en patrimoni gestionat de productes d’inversió i de previsió.

• Pel que fa a la cartera de crèdit, augmenta un 7,3% després de la incorporació de Barclays Bank Espanya i un despalanquejament creditici menor. La cartera sana (sense tenir en compte el crèdit promotor) ha crescut un 8,9%, mentre que de manera orgànica (sense l’efecte de la integració de Barclays Bank Espanya) s’ha estabilitzat en evolució (un -0,2%). La nova producció de crèdit continua creixent a un ritme elevat (un 43% interanual).

• L’entitat consolida la capacitat de generar benefici recorrent: el marge d’interessos (la diferència entre els ingressos obtinguts pels préstecs concedits i els interessos pagats pels dipòsits dels clients) creix un 12,6% durant el període. El marge brut (la suma de tots els ingressos recurrents del banc) augmenta un 21,7%, mentre que el marge d’explotació (el marge brut menys les despeses) creix un 5,8% respecte del primer semestre del 2014. A la part baixa del compte de resultats, els impactes extraordinaris es compensen: d’una banda, es registra un ingrés extraordinari pel fons de comerç negatiu derivat de l’adquisició de Barclays Bank Espanya; de l’altra, es registren negatius extraordinaris per l’acord laboral assolit el segon trimestre i altres sanejaments extraordinaris.

El 31 de juliol es van presentar els resultats de CaixaBank del primer semestre del 2015. A continuació l’informem dels punts más destacats.

• Bona evolució de la qualitat de l’actiu. La ràtio de morositat continua descendint i se situa en el 9%, molt per sota de la mitjana del sector (d’un 11,42% el maig del 2015). La ràtio de cobertura es manté en el 54%.

• Es mantenen la fortalesa del capital i el nivell elevat de liquiditat. Respecte de la solvència, el Common Equity Tier 1 fully loaded (la suma del capital regulatori dividit pels actius ponderats pel risc, d’acord amb els requisits exigits per al 2019) se situa en l’11,5%, un dels més elevats del sistema financer europeu. La liquiditat bancària assoleix els 54.015 milions d’euros. Durant el trimestre, CaixaBank ha acudit a la línia TLTRO del Banc Central Europeu per un import de 2.000 milions d’euros.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies