Oci creatiu
És una de les activitats de moda per compartir amb els amics o fins i tot amb els companys de feina. Els fogons s’han convertit en un bon lloc per desconnectar i aprendre altres cultures i estils de menjar tot fent equip. Fer wagashi (uns dolços japonesos), preparar tapes creatives, cuinar al wok o aprendre teràpies amb sucs són algunes de les ofertes que ofereixen alguns espais d’arreu de la geografia espanyola. Si vol, fins i tot pot planificar una escapada i posar-se mans a l’obra –mai millor dit– amb una activitat diferent. Els aliments, els fogons i la resta d’estris els posen ells. S’anima a provar-ho?
Aprendre cuina japonesa, mexicana o peruana a Madrid, Barcelona, Eivissa o Sant Sebastià, o fer rutes culinàries per Espanya, Europa o Amèrica. En aquest reportatge li proposem diverses alternatives per als paladars més exigents.
Entre Madrid i Barcelona
Com no pot ser d’una altra manera, a les grans ciutats hi ha una àmplia oferta culinària i molts mestres disposats a instruir-nos. Hem seleccionat aquestes dues propostes:
- Madrid: Kitchen Club és un lloc perfecte per fer sopars d’empresa (s’hi pot participar a l’estil Master Chef, amb un concurs entre els assistents) o apuntar-se als molts tallers de diversos tipus de cuina que ofereix. L’espai és una experiència en si mateix.
- Barcelona: Coquus ofereix uns cursos de cuina variats. Destaquem, per a qui tingui una mica més de nivell i vulgui combinar cuina i ciència, un curs molecular bàsic, és a dir, un curs per aprendre a fer esferificacions o a fer servir el sifó o la maltodextrina, unes experiències molt interessants.
Zon Nord, zon de grands cuiniers
La zona nord del país es coneix a escala mundial per una cuina excel•lent, uns cuiners guardonats i una varietat de productes de qualitat.
- A Sant Sebastià: a l’anomenat San Sebastián Food podrà gaudir de quatre experiències molt diferents, amb una escola de cuina, una zona de vins, rutes gastronòmiques per la ciutat i un gurmet expert que l’ajudarà a triar els millors productes.
- A Bilbao: El Grupo Yandiola li ofereix molts serveis, entre els quals trobarà la Yan Eskola, uns cursos de menjar temàtic en funció, per exemple, de l’estació de l’any o del país. També destaquen el curs de menjar ràpid saludable o el curs de vegetals marins i fitoplàncton.
A les Illes Balears
A les illes del Mediterrani pot trobar espais per aprendre a cuinar i relaxar-se alhora. Si està pensant en una escapada i li agrada cuinar, aquestes són les nostres recomanacions:
- Eivissa: Hacienda Na Xamena és un indret perfecte per descansar, fer esport i aprendre a cuinar amb productes ecològics de l’hort de l’hotel. Fer teràpies amb sucs, preparar hamburgueses vegetals i elaborar postres saludables són algunes de les varietats de cursos que s’hi ofereixen.
- Mallorca: A Galilea podrà trobar un espai perfecte per practicar les arts culinàries amb productes de la terra i, alhora, gaudir d’uns dies de descans a la serra de Tramuntana. Mallorca Cuisine pot ser l’indret perfecte per conèixer el menjar tradicional balear.
Si s’estima més un vintage gastronomic a mida…
També pot triar una ruta gastronòmica o activitats per a gurmets. Hi ha algunes agències espanyoles que s’han especialitzat en rutes de luxe o rutes urbanes. Potser pot fer una escapada de tardor i gaudir d’un dels plans que li proposem:
- Culinary Spain ofereixen un servei a mida perquè una visita a qualsevol ciutat de la nostra geografia sigui més completa. Pot gaudir de les ofertes en escapades curtes, viatges de luxe o excursions i rutes per les ciutats, sempre centrades en el món culinari. A més, ofereixen cursos de cuina, tallers o competicions i jocs gurmet.
- Gourmety és una agència que organitza viatges per Europa i Amèrica. Des de Portugal fins a Itàlia passant per França o el Brasil, podrà gaudir de les ciutats, no tan sols visitant-les, sinó també tastant-ne la cuina tradicional o la més actual.