Viatjar en Trens amb Encant

Invent revolucionari

Desenvolupat després de la revolució industrial, el ferrocarril es va convertir en un instrument molt útil per traslladar càrregues pesades en distàncies llargues. Més endavant, es va començar a fer servir per transportar passatgers i, encara que a mitjans del segle XX alguns preveien que aquest mitjà de locomoció quedaria arraconat per l’avió i l’automòbil, avui dia el viatge en tren continua sent molt vigent.

D’entre tots els mitjans de transport que fem servir per desplaçar-nos d’un lloc a un altre, potser el tren és el que representa més bé el concepte de viatge. Per aquest motiu, li proposem conèixer els trens més luxosos del món i els trajectes ferroviaris amb més encant.

Recorreguts per Espanya

Hi ha diversos trajectes ferroviaris amb encant arreu del territori nacional. Alguns dels més importants són:

  • El Tren de la Fresa. És la tercera línia de ferrocarril més antiga del país i uneix la ciutat de Madrid amb Aranjuez. Compost d’una locomotora Mikado i vagons de fusta, a l’interior s’hi recrea un viatge en tren del segle XIX. A banda, diverses hostesses vestides d’època li oferiran productes típics d’Aranjuez durant el trajecte.
  • Transcantàbric.  Inaugurat l’any 1983, recorre el nord d’Espanya i ofereix un servei de luxe. Hi ha dos trens: el Clàssic, que va de Lleó a Ferrol, i el Gran Luxe, que va de Sant Sebastià a Santiago de Compostel•la. Aquest darrer es considera el millor tren turístic del món.
  • Al Andalus. Inaugurat també l’any 1983, recorre Andalusia durant sis dies, amb la ciutat de Sevilla com a punt de partida i destinació. Els vagons restaurats de començaments del segle XX i una programació cuidada (visites guiades, gastronomia…) fan que sigui un dels millors trens d’Espanya.
  • El Expreso de la Robla. És un ferrocarril modern però amb decoració clàssica que recorre el nord d’Espanya des de l’any 1983. Ofereix dos itineraris, tots dos circulars, amb la ciutat de Bilbao com a punt de sortida: el primer s’endinsa a Castella i Lleó; el segon, a Cantàbria. Els vagons estan climatitzats i tenen dutxa d’hidromassatge.

Destinació: L’Orient Llunyà

L’Orient Llunyà sempre estarà vinculat a l’exotisme i l’aventura, i els millors trens per viatjar-hi són:

  • Eastern & Oriental Express. Aquest tren, luxós i elegant, recorre el sud-est asiàtic des de Bangkok fins a Singapur. Des de dalt dels vagons colonials es poden contemplar paisatges tan espectaculars com els de Kuala Lumpur i els del cinematogràfic riu Kwai. A més, s’ofereixen els serveis de biblioteca, ludoteca i música en viu al bar car.
  • Transiberià. Aquesta xarxa ferroviària llegendària connecta des del 1904 Moscou amb Vladivostok. Avui dia hi ha dos trens de luxe que en recorren les vies: el Transsiberià Golden Eagle Express, que segueix la ruta original fins a la costa oriental de Rússia, i el Transsiberià ZarenGold, que arriba fins a Pequín travessant Mongòlia. Tots dos trens són aptes per als amants de l’aventura.
  • Golden Eagle Danube Express. Inaugurat l’any 2014, és l’únic tren europeu que viatja fins a territori iranià. L’experiència “Joies de Pèrsia” ofereix un viatge ple de luxe entre Budapest i Teheran, d’una durada de dues setmanes. Els passatgers poden gaudir de vistes de Rumania, Bulgària o Turquia, i visitar ciutats tan emblemàtiques com Istanbul o Teheran.

La resta del món

L’oferta de viatges en trens de luxe s’estén a tots els continents:

  • The Blue Train. Aquest tren sud-africà és un dels més luxosos del món. Fa un recorregut que comença a Pretòria, passa per Ciutat del Cap i torna al punt de partida. Disposa de 37 suites que ofereixen comoditats de tota mena i d’un saló restaurant on es poden tastar alguns dels millors vins del país.
  • Glacier Express. Per als amants dels paisatges espectaculars, el tren Glacier Express ofereix una experiència única per Suïssa. Inaugurat l’any 1930, aquesta via ferroviària uneix San Murezzan amb Zermatt. Els vagons panoràmics tenen uns grans finestrals a través dels quals el viatger pot gaudir de vistes úniques, com la de la glacera del Roine.
  • Orient Express. Sens dubte, és un dels trens més famosos de la cultura popular. L’Orient Express, inaugurat l’any 1883, cobria el trajecte entre París i Constantinoble. Avui dia es pot viatjar en uns elegants vagons des de Londres fins a Venècia. El tren té cabines decorades amb marqueteria de començaments del segle XX i una oferta gastronòmica excel•lent.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies