Resultats de CaixaBank de L’Exercici 2015

Consolidació y lideratge

Durant l’exercici del 2015, l’entitat ha consolidat el lideratge en banca minorista i ha augmentat de manera significativa els ingressos recurrents, alhora que ha contingut els costos. D’aquest exercici, també en destaca la reducció significativa de les dotacions per insolvències de crèdit.

NOTA: consolidació de Barclays, SAU a partir de l’1 de gener de 2015. La informació financera històrica s’ha reexpresat després d’haver aplicat la IFRIC 21 i la NIC 8.

El 29 de gener passat CaixaBank va presentar els resultats de l’exercici 2015. L’entitat va aconseguir un resultat net atribuït de 814 milions d’euros, un 31 % més que el resultat de l’exercici anterior.

El marge d’interessos augmenta un 4’8% respecte del 2014

La reducció del cost del passiu i l’estabilitat del rendiment del crèdit compensen l’evolució negativa dels tipus d’interès en el període i l’impacte d’haver eliminat les clàusules sòl.

Els ingressos recurrents creixen un 6’5% en l’exercici

El bon comportament de les comissions, sobretot degut a una aportació més elevada dels productes de fora de balanç (assegurances d’estalvi, fons d’inversió i plans de pensions), contribueix al creixement del marge brut (+11,3 % respecte del 2014). Els ingressos de la cartera de participades se situen en els 578 milions d’euros (+17,7 %), després del registre de les províncies comptables extraordinàries de Repsol de l’any 2015.

El marge d’explotació es redueix un 1’5%

Tenint en compte l’impacte d’haver incorporat Barclays Bank, SAU, les despeses d’explotació recurrents creixen durant l’exercici un 7,7 %. Si excloem aquest impacte, les despeses es redueixen un 1,2 % després d’un esforç de contenció important.

El resultat atribuït al grup és de 814 milions d’euros

L’adquisició de Barclays Bank, SAU registra un benefici extraordinari de 602 milions d’euros en l’exercici. Les dotacions per insolvències de crèdit es redueixen el 2015 un 23,6 % respecte de les que es van fer el 2014. En l’exercici també es duen a terme dotacions i sanejaments addicionals seguint un estricte criteri de prudència, dotacions que inclouen l’estimació de les cobertures necessàries de contingències futures i el deteriorament d’altres actius.

Glossari:

Marge d’interessos
És la diferència entre la rendibilitat de l’actiu (ex.: crèdits concedits) i els interessos pagats pels dipòsits dels clients i altres prestadors.

Marge brut
És la suma de tots els ingressos corrents de l’entitat (marge d’interessos, comissions, resultat d’operacions financeres, etc.).

Marge d’explotació
És la diferència entre ingressos i despeses en el període.

MILLORA DE LA QULITAT DELS ACTIUS I LA SOLIDESA FINANCERA

Evolució ràtio CET1 BIS III
Common Equity Tier 1 (CET 1) BIS III és la suma de capital regulatori dividit per actius ponderats per risc. CaixaBank manté en el període la ràtio CET 1 fully loaded en l’11,6 %. D’aquesta manera, l’entitat manté la seva posició com una de les entitats més solvents del sector financer espanyol i europeu.

Evolució de la liquiditat
La liquiditat bancària se situa en 54.090 milions d’euros, impactada per l’evolució del marge comercial, un finançament institucional menor i l’augment del finançament del Banc Central Europeu (BCE). Aquesta posició de liquiditat excel•lent facilita més concessió de crèdit.

Evolució del crèdit dubtós
La ràtio de morositat continua descendint fins a situar-se en el 7,9 %, molt per sota de la mitjana del sector (10,35 % el novembre del 2015). La ràtio de morositat sense activitat immobiliària se situa en el 6,2 %. Les cobertures, d’altra banda, es mantenen elevades (56 % del crèdit dubtós provisionat el desembre del 2015).

Per a més informació sobre la companyia o l’acció, consulti www.CaixaBank.com o segueixi’ns a Twitter: @AccionistasCABK.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies