Els Millors Escenaris per Escoltar Música Clàssica

L’acústica perfecta

Tant si són auditoris centenaris com sales de concert modernes equipades amb l’última tecnologia, tots aquests edificis tenen una cosa en comú: unes condicions acústiques òptimes per poder oferir a l’espectador la millor experiència musical.

Escoltar música clàssica en viu és, sens dubte, un dels millors plaers per a un melòman. A continuació li presentem un recull dels millors espais per fer-ho arreu del món.

Europa

Europa és el bressol de la música clàssica. Per aquest motiu, la quantitat de grans sales de concerts del vell continent és molt elevada. Aquests són alguns dels millors espais:

  • Festspielhaus de Bayreuth. És un teatre d’òpera de la ciutat bavaresa de Bayreuth, dissenyat pel cèlebre compositor Richard Wagner, qui l’any 1882 hi va estrenar la seva darrera òpera, Parsifal. Una de les característiques principals del local és el disseny de l’orquestra, ja que a ulls de l’auditori es manté invisible.
  • Berliner Philharmonie. Aquest espai es va construir a començaments dels anys 60 i té una acústica impecable. La sala de concerts principal té forma pentagonal i una capacitat de més de 2.400 espectadors. Herbert von Karajan, director de l’Orquestra Filharmònica de Berlín durant més de trenta anys, va ser qui en va impulsar la construcció.
  • Großes Festspielhaus de Salzburg. Aquesta sala de concerts de la ciutat austríaca de Salzburg va obrir portes l’any 1960 amb la interpretació de El cavaller de la rosa, una òpera amb música de Richard Strauss. L’espai està decorat amb diverses obres d’art i il•luminat amb llums de vidre de Murano.
  • Teatre Mariinski. Batejat d’aquesta manera en honor a Maria Aleksándrovna, la dona del tsar Alexandre II de Rússia, aquest teatre es va construir a Sant Petersburg a mitjans del segle XIX. A més d’oferir una programació d’òpera fantàstica, també és la seu del Ballet Mariinski, una de les millors companyies de ballet del món.

Altres continents

  • Guangzhou Opera House. Ubicat a la ciutat xinesa de Canton, aquest auditori modern el va dissenyar l’arquitecta angloiraquiana Zaha Hadid, l’única dona que ha guanyat el premi Pritzker. Gràcies, entre altres trets, a l’ús de les tecnologies acústiques avançades, s’ha convertit en una de les sales de concerts més innovadores del món, que es va inaugurar l’any 2010 amb l’òpera Turandot.
  • Teatre Colón. Aquest teatre líric de Buenos Aires es considera un dels cinc millors del món. Es va construir a començaments del segle XX, i es compon d’una de les sales centrals més grans d’aquesta mena i d’una cúpula decorada pel pintor Raúl Soldi. Una de les característiques principals d’aquest espai és que es tracta d’un teatre de producció pròpia.
  • Carnegie Hall. És un dels edificis més grans de Nova York. Es va construir entre els anys 1890 i 1891, i el concert inaugural el va conduir Piotr Ilich Chaikovski. Amb tres auditoris d’una capacitat total de gairebé 3.000 espectadors, a més d’oferir concerts de música clàssica, també se n’hi fan de música popular.
  • Òpera de Sídney. Sens dubte, és l’edifici més emblemàtic d’Austràlia, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i inaugurat per la reina Isabel II l’any 1973. No tan sols és una obra mestra de l’acústica, sinó també tot un espectacle arquitectònic; a més, a la sala de concerts hi ha l’òrgan mecànic més gran del món.

El Pòdium

Gràcies a una acústica excel•lent, aquestes tres sales de concerts tenen l’honor d’haver estat considerades les millors del món:

  • Symphony Hall. Situada a Boston, aquesta sala es va construir l’any 1900. El seu disseny acústic va anar a càrrec d’un físic nord-americà, Wallace Clement Sabine, promotor de l’acústica arquitectònica moderna. A l’interior hi ha un orgue de 4.800 tubs que data de mitjans del segle XX.
  • Real Concertgebouw. Construïda a Amsterdam, és la sala de concerts més important dels Països Baixos, i també una de les més visitades del món: cada any gairebé 900.000 persones assisteixen a l’auditori per a un dels més de 800 concerts que acull. Es va inaugurar l’ant 1888 amb obres de Bach, Händel i Wagner, entre altres.
  • Wiener Musikverein. Inaugurada a Viena l’any 1870, i amb una arquitectura inspirada en el classicisme grec, aquest edifici té diverses sales de concerts, algunes de les quals es van construir sota terra. Acull concerts de les orquestres simfòniques més prestigioses i, a més, hi ha una de les millors biblioteques sobre música del món.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies