La Decoració de Nadal: On es poden trobar els Ornaments més exclusius?

Botigues

Si busca una decoració nadalenca de qualitat, una bona opció és recórrer a una d’aquestes botigues:

  • Johan Wanner. Fa més de quatre dècades que Johan Wanner va obrir a la ciutat suïssa de Basilea una botiga de decoració nadalenca que s’ha convertit per mèrits propis en un dels referents europeus en establiments d’aquesta mena. I si a més és aficionat a la decoració vintage, en aquesta botiga trobarà peces exclusives.
  • Bronner’s. Situada a Frankenmuth, un llogaret de Michigan (EUA), Bronner’s té l’honor de ser la botiga de decoració nadalenca més gran del món. Amb gairebé 30.000 m² d’extensió i més de 50.000 objectes a la venda, cada any la visiten uns dos milions de persones.
  • Sempre Natale. La característica principal d’aquesta botiga de Roma és que obre tot l’any (d’aquí, el nom de “sempre Nadal”). L’especialitat de la casa són les boles de vidre per a l’arbre, ja que les fan a mà i n’hi ha de moltes classes, motiu pel qual és un establiment molt freqüentat pels col•leccionistes.
  • Käthe Wohlfahrt. Aquesta cadena alemanya de botigues de decoració nadalenca atreu cada any milions de turistes d’arreu del món. Tenen establiments a diverses ciutats d’Alemanya (el més important, a Nuremberg), i també a França, Bèlgica i els EUA. A més, ofereixen un catàleg de més de 30.000 ornaments tradicionals.

Mercats (I)

Per Nadal és gairebé impossible trobar una ciutat occidental que no aculli un mercat tradicional. A continuació li presentem els més importants:

  • Barcelona. Creada a finals del segle XVIII, la Fira de Santa Llúcia és el mercat nadalenc més antic d’Espanya. A les parades, situades a la plaça Nova, just al davant de la catedral, s’hi poden trobar objectes de decoració, artesania i dolços típics de tota mena. A més, s’hi organitzen activitats diverses, com un concurs de pessebres casolans.
  • Munic. El mercat nadalenc de Munic, o Christkindlmarkt, es fa a la Marienplatz, la plaça principal de la ciutat. Hi ha un arbre de Nadal de més de vint-i-cinc metres d’alçada i música en viu des del balcó de l’Ajuntament. A més, molt a prop s’organitza el mercat de pessebres més gran del país.
  • Salzburg. Un dels mercats més bonics d’Europa és el que es fa a la plaça de la catedral d’aquesta ciutat austríaca. Conegut com el mercat històric, el seu origen es remunta al segle XV, i a les parades es poden comprar boles de decoració i ous de Pasqua de tota mena, a més de viure una interessant experiència gastronòmica.

S’acosten les festes de Nadal i moltes famílies ja comencen a decorar la llar amb motius nadalencs. Descobreixi les botigues i els mercats d’ornaments més curiosos del món, on en podrà trobar d’exclusius per a casa seva.

Mercats (II)

  • Madrid. Per celebrar el Nadal, cada any la plaça Major de Madrid s’il•lumina des de mitjans de desembre fins al dia de Reis. A les més de cent parades es poden trobar ornaments típics nadalencs, però també articles de broma. A més, la canalla passarà una bona estona muntant en uns cavallets antics.
  • París. Tots els anys als Camps Elisis es fa el mercat nadalenc més important de París. A les cent setanta parades, que ocupen més de dos quilòmetres, es poden comprar milers d’objectes nadalencs. A més, també s’hi fan espectacles, concerts i, fins i tot, hi ha una pista de gel gegant per patinar.
  • Praga. El mercat nadalenc de Praga és un dels més vistosos i acollidors del món. Es fa cada any a la plaça de la Ciutat Vella, i està replè de parades on es venen ornaments tradicionals. A més de comprar-hi, també s’hi pot escoltar música en viu i tastar begudes i pastissos típics, com el trdelník.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies