Nou Pla Estratègic de CaixaBank

Evolució del negoci bancari 2015-2018

El nou pla es desenvoluparà, previsiblement, en un context de recuperació econòmica moderada, en el qual el producte interior brut (PIB) creixerà una mica més del 2 % per any de mitjana, i d’uns tipus d’interès baixos (al voltant del 0,70 % de mitjana de l’euríbor a 12 mesos per al període 2015-2018). Davant d’aquest escenari central de previsions, els paràmetres principals de negoci bancari tendiran a normalitzar-se durant el període 2015-2018.

•El volum de negoci recuperarà un creixement positiu, tot i que encara serà dèbil.

•Augmentaran els ingressos recurrents. El marge d’interessos millorarà des de nivells històricament baixos.

•El cost del risc (provisions sobre el total del crèdit) es reduirà de manera significativa a llarg termini, fet que repercutirà positivament en la rendibilitat.

Els cinc pilars estratègics

1.Posar el focus sobre el client i ser el millor banc en qualitat i reputació, a través del millor servei a tots els canals d’atenció, transparència en l’oferta de productes i serveis financers i un assessorament de qualitat.

2.Aconseguir una rendibilitat recurrent per sobre del cost de capital, impulsada pel creixement de negocis de més recorregut i expansió com la banca d’empreses, la banca corporativa i els préstecs al consum.

3.Gestionar el capital de manera activa, focalitzant les aliances bancàries internacionals i reduint l’exposició en actius no estratègics.

4.Liderar la digitalització en banca, amb l’aposta continuada per la multicanalitat i la mobilitat i la implantació de les dades massives com a eina comercial i de gestió.

5.Tenir un equip humà més preparat i dinàmic mitjançant el desenvolupament de Ies capacitats i els itineraris professionals de la plantilla amb la finalitat d’aconseguir els objectius plantejats.

CaixaBank va presentar el mes de març passat el pla estratègic per al període 2015-2018, amb el focus d’atenció posat en els clients i els accionistes de l’entitat. A través del nou pla estratègic, CaixaBank busca consolidar la posició de lideratge en qualitat, confiança i reputació i, alhora, aconseguir una rendibilitat recorrent per sobre del cost de capital.

Quines implications té el pla estratègic per als accionistes?

Augment de la rendibilitat 

El nou pla estratègic planteja com a objectiu arribar a una rendibilitat (RoTE o retorn sobre capital tangible) d’entre el 12 i el 14 % a partir del 2017, mitjançant l’augment dels ingressos, la contenció dels costos i la disminució progressiva de les provisions.

Dividend elevat i estable 

L’entitat té com a objectiu repartir un dividend elevat i estable, amb un pagament en efectiu total igual al 50 % o superior del benefici des del primer any del pla. També planteja la possibilitat de repartir, a partir del 2017, un dividend extraordinari i/o dur a terme un programa de recompra d’accions si la ràtio de capital CET1 supera el 12%.

Més info

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies