CaixaBank 2014: Generació de Benefici Recurrent i Solidesa de Balanç

CaixaBank, entitat líder a Espanya

 

• CaixaBank continua sent líder del mercat espanyol: el 27,6% dels clients bancaris d’Espanya ho són de CaixaBank (i el 23,5% té CaixaBank com a primera entitat).

• Els recursos totals dels clients de l’activitat minorista arriben als 271.758 milions, amb un augment de 13.467 milions respecte de l’exercici anterior (+5,2%). Els recursos fora de balanç (fons d’inversió, plans de pensions i altres) creixen 8.480 milions, un 15,2% més que el 2013.

• Els crèdits sobre els clients bruts pugen a 197.185 milions (4,8%). L’impacte principal en l’evolució continua sent el despalanquejament generalitzat del sistema, liderat per la reducció de l’exposició al sector promotor (-29,6%, -5.911 milions). Si considerem la cartera sana, sense incloure-hi cap sector promotor, la reducció es limita a l’1,7%. La inversió creditícia bruta del darrer trimestre puja un 1,4% (sense el sector promotor, la cartera puja un 2,7%).

• El 2 de gener passat CaixaBank va formalitzar la compra de Barclays Bank, SAU, que inclou el negoci minorista, la gestió de patrimonis i la banca corporativa de l’entitat britànica a Espanya.

El 30 de gener passat es van presentar els resultats del 2014 de CaixaBank, dels quals en destaquem els missatges següents.

L’alta capacitat de generar benefici recurrent

• El marge d’interessos arriba fins als 4.155 milions (+5,1%) per haver gestionat adequadament l’estalvi minorista; les comissions se situen en els 1.825 milions (+3,7%) per haver augmentat la comercialització dels productes fora de balanç.

• El marge d’explotació recurrent (els ingressos menys les despeses corrents de l’entitat) creix un 18%, fins als 3.167 milions.

• El resultat que s’atribueix al negoci bancari i d’assegurances, després d’excloure’n l’activitat immobiliària i les participades, ascendeix a 1.541 milions d’euros. El resultat final que s’atribueix al grup és de 620 milions d’euros, en el qual impacta l’esforç en dotacions, que es redueixen en un 48,4% respecte de l’any anterior.

Solidesa del balanç de CaixaBank

• La qualitat de l’actiu: la ràtio de morositat cau per quart trimestre consecutiu, amb una reducció de 197 punts bàsics en l’any, fins al 9,7%, amb una forta reducció dels saldos dubtosos, que cauen en 5.255 milions d’euros. La cobertura dels crèdits dubtosos arriba al 55%. La ràtio de morositat sense l’activitat immobiliària se situa en el 6,2%.

• La solvència sota Basilea III assoleix un Common Equity Tier 1 (CET1, la suma del capital regulador dividit pels actius ponderats per risc, amb els requeriments exigits fins al 2016) del 13,1%, amb un augment de 128 punts bàsics el 2014 per haver generat capital, i un fully loaded -incloent-hi els requisits exigits fins al 2019- del 12,3%.

• Excel·lent nivell de liquiditat de 56.665 milions. Durant el 2014 CaixaBank ha tornat en qualitat de bestreta tots els 15.480 milions d’euros de finançament del Banc Central Europeu (BCE), i ha acudit a la línia del TLTRO del BCE per un import de 6.868 milions.

< Més info >

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies