Per Nadal Mercats Gastronòmics: un Nou Univers Gurmet

Anar al mercat ja no és el mateix

Hi són des de sempre. Formen part de la nostra memòria i de la nostra vida. Els mercats tornen a ser tendència després de ser remodelats i de tenir un nou concepte: els millors productes gurmet i les delicadeses, amb l’experiència de tots els sentits. Una gran opció per al Nadal, per sorprendre els comensals amb productes d’alta qualitat i per gaudir comprant. Anar al mercat, ara, és diferent.

Molts mercats s’inspiren en mercats internacionals, com ara els de Nova York i Londres. El disseny es barreja amb la gastronomia per proposar als consumidors una nova manera de comprar i de gaudir d’un dels plaers més grans de la vida: el menjar.

Aposten pel tracte personal, quelcom molt tradicional en aquests espais, i per l’exclusivitat i la qualitat dels productes. Descobreixi els mercats que marquen tendència a Espanya.

Mercat de San Miguel, Madrid

A dues passes de la plaça Mayor, hi trobarà aquest espai tan genuí. Té una estructura de ferro i de ceràmica que han fet que sigui declarat Bé d’Interès Cultural. El Mercat de San Miguel es va inaugurar el 13 de maig de 1916 i, l’any 1999, la Comunitat de Madrid el va remodelar per deixar-lo molt més semblant a l’aspecte que tenia originalment.

Podrà trobar productes de primera qualitat de tota mena, ja siguin tradicionals o exòtics, i també podrà gaudir de petites degustacions regades amb bon vi.

Un ambient molt cosmopolita per gaudir d’una bona passejada pel Madrid dels Àustries i degustar ostres, formatges del món o un bon vi.

Visitar-ne l’espai

Mercat de la Boquería, Barcelona

Les Rambles de Barcelona acullen un dels mercats amb més fama. La Boqueria s’ha convertit en un dels mercats més emblemàtics de la ciutat, ja que una de les seves característiques és l’especialització. Hi conviuen parades de tota la vida amb parades exclusives d’un sol aliment, com ara plàtans, insectes o bacallà. No podem oblidar tampoc les parades de formatges, xocolata, fruita seca o herbes aromàtiques.

Quan hagi fet la compra, pot visitar els bars que hi ha dins, degustar moltes especialitats locals o gaudir d’un bon esmorzar.

Visitar-ne l’espai

Mercat Santa Caterina, Barcelona

Els arquitectes Enric Miralles i Benedetta Tagliabue són els partícips de la coberta ondulada d’aquest mercat que es troba a prop de la Catedral, al conegut barri Gòtic de la ciutat comtal. El disseny i la tradició conflueixen en aquest indret, on podrà trobar fruita i verdura de l’horta catalana, salaons i molts embotits de la zona, com també formatges.

Com a curiositat, la remodelació del mercat es va endarrerir, ja que al subsòl van trobar restes arqueològiques i es va decidir preservar-les. Al solar del mercat de Santa Caterina hi ha 21 segles d’història i els treballs de preservació han estat complicats, ja que hi havia moltes capes superposades a les restes que s’havien d’estudiar.

Visitar-ne l’espai

Mercat de l’Este, Santander

Aquest mercat construït l’any 1839 és un dels més antics de Cantàbria. L’any 2000 el van tornar a reformar, però han mantingut el sostre de fusta amb els finestrals i les lloses típiques que sempre l’han caracteritzat. Es troba entre la plaça del Príncipe i Puerto Chico. És un lloc on conviuen les botigues antigues d’ultramarins i tota mena de parades amb verdura, carn i més productes.

Els 2.690 metres que ocupa contenen restaurants, bars i cafeteries. A l’interior trobem també l’oficina de turisme, el Museu de Prehistòria i Arqueologia de Cantàbria i una sala d’exposicions que fan l’espai més atractiu.

Visitar-ne l’espai

Mercat Central, Valencia

Aquest mercat, situat entre la plaça del Mercat i la plaça de la ciutat de Bruges, es va començar a construir l’any 1914 sota el paraigua del Modernisme. Amb la reforma del 2004, van aconseguir donar-li un aire més innovador. El mercat no és exclusiu per a ús domèstic, sinó que també abasteix els restaurants més importants de València.

La bellesa d’aquest mercat fa que anar-hi a comprar sigui més divertit. A més, té moltes sorpreses culturals esporàdiques, com ara òpera en directe.

Visitar-ne l’espai

Mercat de La Ribera, Bilbao

És el mercat central més gran d’Europa, ja que té moltes parades i molts comerciants. Se situa al costat de la ria de Bilbao i el pont de San Antón i té uns 10.000 metres quadrats. Té tres plantes: a la planta baixa hi ha les parades dedicades al sector del peix (marisqueries, congelats…); a la primera, les parades de carn (carnisseria, xarcuteria…) i, per últim, a la segona planta hi ha la fruita i la verdura.

És una referència comercial per a tot Biscaia. Va començar l’activitat comercial el segle XIV, però fins l’any 1929 no es va construir l’edifici que es conserva avui dia.

Visitar-ne l’espai

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies