Una ciutat, un color, una identitat

Experiències inoblidables

Arriba l’estiu i, amb ell, el merescut temps de descans. Per si encara no has decidit quin serà el teu pròxim destí t’expliquem algunes curiositats de ciutats molt especials, poblacions vestides d’un sol color que han marcat la seva identitat per sempre i que fan que siguin destinacions susceptibles de ser visitades i fotografiades.

La revista de viatges de National Geographic descobreix diferents ciutats del món que desafien la paleta de colors a la qual qualsevol població acostuma, apropiant-se d’un sol color i convertint-se en destins que val la pena visitar. Aquí tres d’aquestes ciutats:

Chefchaouen (Marroc) és blava

El blau és el color que representa aquesta meravellosa localitat del nord del Marroc, Chefchaouen, la Ciutat Misteriosa, com també se la coneix per la seva localització i l’orografia de l’entorn, la qual cosa fa que sigui il·localitzable des de qualsevol lloc de les muntanyes del Rif. Turquesa, indi o blau cel són algunes de les tonalitats de blau que es poden trobar en aquesta població nord-africana.

La llegenda diu que el seu fundador la va construir a imatge i semblança de Vejer de la Frontera en contraure matrimoni amb la seva esposa, natural d’aquesta localitat gaditana, a qui va voler obsequiar amb un petit racó del seu poble natal al nord del Marroc.

Els seus més de 40.000 habitants s’encarreguen cada Ramadà, a la festa de Laouacher, de mantenir la ciutat de blau, preservant d’aquesta manera aquesta identitat tan especial.

Oia (Grècia) és blanca

El començament té un color: el blanc. El no color de la llum; “Faci’s la llum” va dir Déu el primer dia de la creació. Aquest petit racó a l’illa de Santorini, Grècia, és una blanca població a les ribes de l’Egeu. Recórrer els carrers d’Oia és submergir-se en el més profund del Mediterrani, uns carrers situats al cim dels turons de l’accidentat litoral de les Cíclades.

Per gaudir i esprémer aquesta meravella del Mediterrani hi ha multitud de plans, entre el quals destaquen:

  • Veure la posta de sol a Oia és obligatori, molts coincideixen en el fet que és el millor de tot Santorini per la seva situació especial, quasi bolcada sobre l’Egeu. Des de qualsevol cafeteria es pot gaudir del final del dia d’una manera que no deixa indiferent.
  • Les excursions en vaixell són un altre dels atractius d’Oia, un recorregut pel litoral de Santorini on poder contemplar l’icònic volcà o banyar-se en sulfat, que atorga a les aigües un curiós color verd.

Jaipur (Índia) és rosa

El rosa pren posició a Jaipur, la capital de Rajasthan. Aquest localitat amaga una meravellosa història que explica les seves tonalitats rosades que banyen molts dels seus edificis, que van des de la calidesa del rosa pàl·lid al vermell teula, regalant a Jaipur un ambient un tant ancestral.

Cap a l’any 1905 el Príncep de Gal·les va visitar la ciutat índia, que va suposar un gran esdeveniment entre la població, i es va decidir tornar a pintar els edificis per rebre’l amb tots els honors, essent el rosa el color escollit. Avui en dia aquest esdeveniment explica l’origen del color dels carrers de Jaipur, que representa des de llavors l’hospitalitat de la ciutat.

Jaipur no només es presenta com un destí molt atractiu pel color dels seus carrers, sinó també per la varietat de monuments que pot oferir. Entre els seus edificis més importants destaquen:

Hawa Mahal: o palau dels vents, amb una façana espectacular i molt reconeixible. Va ser construït el 1799 amb la intenció de funcionar com a espai per al harem.

Jantar Matar: construït al segle XVIII i destinat a l’observació astronòmica (un dels 5 llocs de tota l’Índia). Es percep la seva importància en ser inclòs per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat i a nivell nacional com a monument de protecció estatal.

Jal Mahal: una de les millors joies arquitectòniques de la zona per la seva bellesa i la del seu entorn, ja que es troba a la riba del Man Sagar. Un palau emblema de Jaipur i que mereix visita pausada.

Per dormir tranquil durant aquests viatges de l’arc de Sant Martí CaixaBank presenta MyBox, una forma de protegir allò que més importa.

MyBox, una nova gamma d’assegurances que tenen excel·lents cobertures i protegiran allò que més importa (MyBox Llar, MyBox Vida, MyBox Auto i Sistemes de seguretat) amb una tarifa plana durant 3 anys i els següents avantatges:

⦁ Facilitats en el pagament: Disposa d’una prima anticipada1 o d’una tarifa plana mensual2 on cada mes pagarà el mateix. Sense recàrrec. A la seva elecció.

⦁ Tres anys sense sorpreses: Sense imprevistos, tindrà la mateixa prima durant tres anys.

⦁ Gaudeixi de descomptes: Amb el millor preu. Tindrà més estalvi que si contractés les seves assegurances cada any.

1. La forma de pagament anticipada només està disponible per als productes MyBox Auto i MyBox Llar.
2. Per a l’assegurança MyBox Vida, s’entén com a tarifa plana una mateixa prima mensual constant durant els tres primers anys i depèn de l’edat de l’assegurat en el moment de la contractació de l’assegurança de vida. Les assegurances MyBox Llar i MyBox Auto tenen una durada inicial de tres anys i la forma de pagament de la prima és mensual. Un cop contractada ha d’incloure’s en un Pack Family Seguros per tal que no s’apliquin a la prima els recàrrecs de fraccionament. Si l’assegurança es renova la prima de renovació pot recalcular-se conforme a les condicions de la pòlissa. Subjecte a les condicions del Pack Family Assegurances.

 

MyBox Vida és una assegurança de vida de VidaCaixa, S.A.U. d’Assegurances i Reassegurances, i MyBox Llar i MyBox Auto són assegurances de no vida de SegurCaixa Adeslas, S.A. d’Assegurances i Reassegurances. CaixaBank, S.A., operador de banca-assegurances exclusiu de VidaCaixa, S.A.U. d’Assegurances i Reassegurances, i autoritzat de SegurCaixa Adeslas, S.A. d’Assegurances i Reassegurances, amb NIF A-08663619 i domicili al carrer Pintor Sorolla, 2-4, 46002 València, i inscrit en el Registre de Mediadors de la DGSFP amb el codi C0611A08663619.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies