La teva aportació al Desenvolupament Sostenible

Hem pres consciència del futur que deixem?

Milions d’estudiants de tot el món han començat a mobilitzar-se contra el canvi climàtic, liderats per l’estudiant de 16 anys Greta Thunberg que va iniciar les vagues estudiantils de Suècia de l’agost de 2018 i va crear el moviment #fridaysforthefuture. Les seves activitats han acaparat titulars dels principals mitjans de comunicació de tot el món. La seva veu s’ha pogut escoltar en diversos fòrums com la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvio Climàtic de 2018 o l’Austrian World Summit R20 i ha rebut premis com “Ambaixador de Consciència” que atorga Amnistia Internacional

En aquesta mateixa línia està treballant el Papa Francesc donant suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible -coneguts com a ODS- a fi d’assegurar que l’Agenda 2030 reflecteixi les necessitats reals de les comunitats. “No hi ha dues crisis separades, una ambiental i una altra social, sinó una sola i complexa crisi socioambiental. Les línies per a la solució requereixen una aproximació integral per combatre la pobresa, per retornar la dignitat als exclosos i simultàniament per cuidar la naturalesa”. Papa Francesc, Laudato Si’ (139).

També, l’ONU va reunir el passat mes de setembre els principals mandataris a la seva Cimera d’Acció Climàtica, reclamant que estem davant d’una crisi que requereix d’accions immediates.

Davant d’aquest panorama, els Governs, experts i científics han de prendre mesures molt concretes si volem que el planeta sigui sostenible.

Però, som conscients de què podem fer cada un de nosaltres? A la nostra llar hem d’aportar el nostre granet de sorra pensant en el futur només amb una mica de consciència mediambiental. Segons el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, el malbaratament a les llars espanyoles assoleix els 1.339 milions de quilos/litres d’aliments i begudes, sent el 84,2% dels aliments llençats, productes sense cuinar. Amb aquestes dades és evident que hi ha molt camí per recórrer per ser realment respectuosos amb el nostre planeta i pensar en el futur. Perquè sense educació i presa de consciència, no hi haurà un desenvolupament sostenible.

Set idees per aplicar a les nostres llars:

Espanya és un país climatològicament privilegiat: aprofita la llum natural apujant les persianes, corrent les cortines i escollint colors clars per pintar les parets.

En el moment del canvi d’un electrodomèstic o qualsevol altre aparell, busca aquells que tinguin una major eficiència energètica. L’escala va de la A a la G sent la A el model més eficient i la G el menys eficient. Però amb el pas dels anys es van incloure noves categories (A+, A++, A+++) i va desaparèixer la F i la G. Aquesta classificació tornarà a canviar el 2020: la Unió Europea ha modificat la legislació perquè l’escala torni a ser de la A a la G, a causa de la confusió que generaven els valors que anaven de la A a la A+++.

Per estalviar aigua: dutxar-se és millor que banyar-se i cal col·locar nebulitzadors a les aixetes

Compte amb l’stand-by dels aparells elèctrics. Segons l’Organització de Consumidors (OCU), suposa més del 2% del nostre consum anual.

Mentre cuinem és important no obrir el forn quan s’estigui utilitzant perquè disminueix la temperatura del seu interior en uns 20ºC.

Consumeix productes de temporada. No només reduïm la necessitat d’importar de fora amb el consegüent impacte per al Medi Ambient que té aquest transport, sinó que estem menjant més saludable: la naturalesa ens aporta a cada estació el que el nostre cos necessita. Per exemple, al novembre i desembre el kiwi o la taronja són fruites de temporada ja que aporten vitamina C en un període en què hi ha menys hores de sol. Una idea: consulta els productes de temporada a la pàgina web soydetemporada.es

L’armari també ha de ser sostenible. Quanta roba has comprat que realment no et poses? Unir-se a l’SlowFashion, a reciclar, a comprar roba de segona mà o intercanviar entre amics. Perquè no hi ha peça més sostenible que la que ja s’ha fabricat.

A CaixaBank pensem que només pots avançar si ets inconformista. Així, ens avancem al mercat per oferir una solució única PENSANT EN EL TEU FUTUR: Carteres Màster, carteres de fons d’inversió que combinen les capacitats de gestió, anàlisi i supervisió de CaixaBank Asset Management amb el coneixement i especialització de les millors gestores internacionals.  

Carteres que s’adapten a les teves necessitats

Un servei exclusiu amb el qual delegues en professionals qualificats la gestió de la cartera de fons d’inversió segons les teves necessitats i circumstàncies personals. Inversió mínima 6.000 €.

La gestió delegada permet anar adaptant l’estratègia d’inversió als canvis que es produeixin en l’entorn, sense perdre de vista l’objectiu al qual donen resposta, i alhora redueix el risc associat a decisions d’inversió emocionals. A més, per ser carteres diversificades de fons, suavitzen els moviments del mercat. Podràs conèixer el cost per endavant gràcies al cobrament directe del servei. Atesa la classe de fons en els quals inverteixen, et podràs beneficiar de menys comissions de gestió i de dipositaria.

Servei exclusiu per a clients assessorats de Banca Privada o de Banca Premier. Carteres Màster és un servei de gestió discrecional de carteres de fons titularitat de CaixaBank, SA. CaixaBank, AM, SGIIC, SAU, amb núm. de registre 15 a la CNMV, gestiona les carteres (per delegació) i els fons subjacents. CECABANK, SA, amb núm. de registre 236 a la CNMV, és l’entitat dipositària de tots els fons. La contractació del servei requereix que se subscrigui el contracte Carteres Màster i haver superat un test d’idoneïtat. El valor de la inversió en els fons en què poden invertir les carteres està subjecte a fluctuacions de mercat i hi ha la possibilitat que es produeixin pèrdues en la inversió. Les rendibilitats o els costos passats no suposen cap dret per al futur. Pots consultar la denominació, el número de registre, els fullets i els documents de dades fonamentals per a l’inversor dels fons invertibles per les Carteres Màster a qualsevol oficina CaixaBank, a www.caixabankassetmanagement.com i als registres de la CNMV. Inversió mínima 6.000 €.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies