Espanya, líder en esperança de vida al món el 2040

El nostre secret?

Segons un estudi recent realitzat per l’Institute for Health Metrics and Evaluation de la Universitat de Washington, publicat a la revista mèdica The Lancet, Espanya encapçalarà el rànquing mundial de nacions més saludables el 2040. Així, desbanquem els japonesos, que eren els més longeus en l’edició anterior d’aquest mateix estudi. El top ten quedaria de la manera següent: Espanya, Japó, Singapur, Suïssa, Portugal, Itàlia, Israel, França, Luxemburg i Austràlia.

A Espanya, el 2040 l’Alzheimer liderarà les causes de mort prematura, seguit de la malaltia isquèmica del cor, càncer de pulmó, MPOC, càncer de colon, infart, malaltia renal crònica, altres malalties cardiovasculars, càncer de pàncrees i diabetis.

Però quin és el secret d’aquesta longevitat?

És evident que la nostra famosa migdiada no és la clau, ja que quasi és més un mite que una realitat. Poca gent coneixem que tingui el plaer de fer-la. Llavors, quin pot ser el motiu? Per descomptat, una de les raons per estar a la part alta del rànquing, en el qual s’analitzen fins a 195 països de tot el món, resideix en néixer en un país desenvolupat amb accés a un sistema de salut en el qual es treballa la prevenció. Ara bé, estem al primer lloc, molt lluny de països com el Canadà o els Estats Units, que no apareixen en el top ten. La raó pot situar-se clarament en la nostra alimentació, basada en la dieta mediterrània. Ja ho deia l’antropòleg alemany Ludwig Feuerb, “som el que mengem”.

4-interior

Una mirada a la dieta mediterrània

Es basa en els ingredients propis de l’agricultura local dels països amb clima mediterrani. Els seus ingredients recomanats són verdures, llegums, fruita, peix, carns blanques, pasta, arròs i fruits secs, i l’oli d’oliva com a greix vegetal. De fet, sabies que la nostra dieta ha estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO? Per la Fundació Dieta Mediterrània, aquest concepte va més enllà d’un patró d’ingredients i aliments i implica un estil i forma de cuinar-los i una filosofia de vida, de compartir i viure al voltant d’una taula.

Resumint, segons l’estudi comentat, l’esperança de vida mitjana se situa a Espanya en 85,8 anys, representant un clar ascens sobre les dades donades el 2016, que estava en 82,9 anys. Excel·lents notícies! Però s’han de tenir en compte alguns aspectes per a la nostra tranquil·litat: segons l’última legislació, l’edat de jubilació s’endarrereix fins als 67 anys a partir del 2027. Això vol dir que estarem retirats del món professional una mitjana de 18,8 anys. D’aquí ve la importància de pensar en el futur i de l’estalvi periòdic a llarg termini.

I a CaixaBank Banca Premier t’ajudem a pensar en el teu futur. T’oferim una remuneració d’un 3% sobre aportació única realitzada a Plans de Pensions.

Només fins al 31-7-2019

T’abonem el 3% de la teva aportació única

Per a aportacions de 1.000€ o més i si a més tens una aportació mensual de 100€ 2

T’abonem l’1% de la teva aportació única

Per a aportacions de 1.000€ o més1

Recorda que si fas noves aportacions, tens grans avantatges fiscals, ja que les aportacions realitzades impliquen una reducció en la teva base imposable de l’IRPF que pot arribar a suposar un estalvi fiscal de fins al 45%3 de l’import, en funció de les teves circumstàncies econòmiques i personals.

Informació exigida per la OM ECC/2316/2015: Plans de pensions

· El nivell de risc i les alertes de liquiditat de cada pla estan detallats en el document de dades fonamentals consultable a la fitxa detallada de cadascun dels plans.
· El cobrament de la prestació o l’exercici del dret de rescat només és possible en cas que s’esdevingui alguna de les contingències o supòsits excepcionals de liquiditat que regula la normativa de plans i fons de pensions.
· El valor dels drets de mobilització, de les prestacions i dels supòsits excepcionals de liquiditat depèn del valor de mercat dels actius del fons de pensions i pot provocar pèrdues rellevants.
El nivell de risc dels Plans en una escala de l’1 al 7, varia del 2 al 6.
1. Promoció vàlida per a les aportacions periòdiques úniques realitzades entre l’ 1-1-2019 i la data d’abonament d’import igual o superior a 1000€ als plans inclosos a la promoció.
2. Que en la data de l’abonament, la suma de les aportacions periòdiques mensuals sigui igual o superior a 100€. Bonificació màxima del 3% per client no acumulable a l’1% de l’aportació única. Condicions de la promoció aplicables per CaixaBankNow.
3. Segons la legislació vigent el gener de 2019 que pot ser modificada en el futur, si es compleixen els requisits que exigeix la normativa fiscal, i en cas que l’escala autonòmica coincideixi amb l’escala estatal. Els tipus impositius varien en funció de l’escala autonòmica. Consulta el tipus impositiu màxim que té establert la teva comunitat.
Es rebrà la bonificació corresponent en el dipòsit associat durant l’última setmana del mes següent senar.
S’haurà de mantenir fins a l’1-12-2024 als plans inclosos en la promoció el saldo existent en la data valor de l’abonament. En cas de l’abonament del 3% s’haurà de mantenir l’aportació periòdica mensual de 100€ fins al 31-12-2020.
La promoció oferta per VidaCaixa, S.A.U. d’Assegurances i Reassegurances, a la qual s’ha de sol·licitar l’adhesió, està subjecta a les condicions, limitacions, penalitzacions i a la tributació en l’IRPF segons la legislació vigent en els termes consultables aquí.
Plans de pensions individuals dels quals VidaCaixa, S.A.U. d’Assegurances i Reassegurances és entitat gestora i promotora; Caixabank, S.A, entitat comercialitzadora, i Cecabank, S.A., entitat dipositària. Addicionalment al que s’indica en aquest document, queda a disposició de l’interessat el Document de Dades Fonamentals en el qual es proporciona informació fonamental que s’ha de conèixer sobre aquest producte i que es pot obtenir a través del web de VidaCaixa, a l’apartat “Informació prèvia a la contractació”.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies