A la recerca d’un somni reparador

Trucs i tècniques per descansar sense preocupacions

El nostre futur i el de la nostra família és una de les nostres preocupacions principals. Podrem pagar la universitat dels nostres fills? I si hi ha algun imprevist de salut que comporti un desemborsament important? I si la meva empresa últimament no va massa bé? I si el meu lloc de treball deixa de tenir sentit d’aquí uns anys quan tot estigui automatitzat o robotitzat? Segur que ens hem fet preguntes així i, en ocasions, això no ens deixa agafar el son.

El que tots els experts conclouen és que no dormir vuit hores diàries és nociu per a la salut i ens fa entrar en un cercle viciós perquè l’insomni tendeix a esdevenir crònic. De fet, la Societat Espanyola de Neurologia calcula que  entre un 20 i un 48 % de la població adulta pateix en algun moment dificultats per iniciar o mantenir el son, i almenys un 10 % dels casos són deguts a algun trastorn crònic i greu del son. A més, segons Matthew Walker, director del Centre de Ciències del Son de la Universitat de Berkeley (Califòrnia), aquest problema s’agreuja amb l’edat perquè als 50 anys només es gaudeix el 50 % del son profund de l’adolescència.

“Comptar ovelletes” o visualitzar-nos en un lloc paradisíac no funciona. Tots ho hem provat alguna vegada!

Per intentar descansar, la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia ofereix un seguit de pautes o mesures higièniques que ajuden a agafar el son:

hora

Anar a dormir sempre a la mateixa hora.

8 horas

Limitar la permanència al llit a un màxim de 8 hores.

temperatura

Mantenir l’habitació en les millors condicions possibles (llit confortable, pijama adient, temperatura idònia).

silencio

Mantenir l’habitació a les fosques i sense soroll.

no comida copiosa

Espaiar l’hora d’anar a dormir i l’hora de sopar i evitar sopars abundants.

leche

Un got de llet o un tros de formatge abans d’anar a dormir pot ser beneficiós ja que el triptòfan que hi contenen és un aminoàcid que indueix el son.

no beber

Si necessita aixecar-se moltes vegades a la nit per anar al bany, restringeixi els líquids abans d’anar a dormir.

no fumar

Evitar substàncies estimulants com ara alcohol, tabac, cafè, etc.

no preocupaciones

Evitar també estímuls mentals: preocupacions, discussions sobre afers familiars, econòmics, etc.

no tv

No utilitzar el dormitori com lloc de treball ni per veure la televisió.

leer

Ajudar-se, si cal, amb mesures relaxants com ara lectures intranscendents, etc.

siesta

Evitar fer migdiades durant el dia.

ejercicio

Fer exercici físic durant el dia, però no abans d’anar a dormir.

somniferos

Evitar l’ús d’hipnòtics sense una prescripció mèdica.

30 minutos

Si no s’agafa el son en 30 minuts, aixecar-se i entretenir-se amb una activitat tranquil·la.

Recentment s’ha publicat a Medium un article en què l’escriptora Sharon Ackman explica com les Forces Aèries es van veure obligades a buscar un mètode efectiu perquè els seus pilots poguessin dormir durant la Segona Guerra Mundial. Un mètode de meditació que, després de sis setmanes de pràctica, permetia al 96 % dels seus pilots adormir-se en només dos minuts.  Així, la relaxació començava per la cara, part superior del cos, fins arribar a les cames.  El següent pas era alliberar la ment, deixar-la en blanc i si no resultava fàcil, calia dir les paraules: “no pensis, no pensis…” durant almenys 10 segons.  Això fa que el cervell s’alliberi de les preocupacions.

Funciona? Doncs cada persona és un món, però si repassem les nostres rutines segur que hi ha moltes coses que no fem bé.

I perquè almenys el futur econòmic no ens faci perdre el son, un consell: planifiqui la seva jubilació des d’ara.

Gamma Destí, el viatge que canviarà la seva jubilació.

Aconsegueixi una bonificació de l’1% per noves aportacions.

L’objectiu a l’hora de planificar la jubilació és obtenir els estalvis suficients per mantenir el benestar i la qualitat de vida durant aquesta nova etapa.

Destí és una gamma que respon a la filosofia de productes amb data objectiu. Es tracta d’instruments no garantits orientats a la gestió òptima dels estalvis i que tenen en compte l’horitzó temporal de jubilació.

Avantatges:

· Una estratègia d’inversió intel·ligent. La Gamma Destí afavoreix les inversions en renda variable a llarg termini, mentre que el pes dels actius de renda fixa cobra més importància a mesura que ens acostem a la data de destí. Així, la distribució d’actius va canviant suaument a mesura que avança el temps i s’apropa la data de jubilació.

· Sense esforç en la gestió. Fem fàcil el que és difícil. Posem al servei dels estalvis tot el coneixement i la tecnologia de CaixaBank, d’una manera única i senzilla.

· Adaptada a tu.  En funció de les teves necessitats, podràs triar l’opció que millor s’adapti al teu objectiu, d’entre totes les que componen la Gamma Destí.

 

Pots beneficiar-te d’una bonificació de l’ 1 %1 d’abonament en compte per noves aportacions als fons de la Gamma Destí.

1. Haurà de fer noves subscripcions netes amb càrrec en compte, o per traspàs extern procedent d’altres entitats, a qualsevol fons de la Gamma Destí per un valor mínim de 1.000 € entre el 18.9.2018 i el 31.12.2018. Per obtenir el dret al cobrament de la bonificació, haurà de mantenir fins el 31.3.2019 el saldo net aportat amb les subscripcions a la cartera en campanya fetes en compliment de la promoció, més el saldo existent fins el 17.9.2018 (inclòs) al fons (en cas que el client ja fos titular del fons en qüestió en el moment d’iniciar aquesta campanya). Un cop rebuda la bonificació, el client ha de mantenir fins al 31.12.22 el saldo existent en els fons de la Gamma Destí a 17.9.2018, més el saldo net aportat al fons en el període de campanya. En cas d’incompliment d’alguna de les condicions de la campanya per part del client, CaixaBank té dret al cobrament dels imports següents: de l’1.4.2019 al 31.3.2020, el 100 % de la bonificació abonada; de l’1.4.2020 al 31.3.2021. el 75 % de la bonificació abonada; de l’1.4.2021 al 31.3.2022, el 50 % de la bonificació; de l’1.4.2022 al 31.12.2022, el 25 % de la bonificació. La bonificació es considera retribució en espècie a efectes de l’IRPF.
El nivell de risc varia en funció de la volatilitat de cada fons. El valor de la inversió és subjecte a les fluctuacions de mercat.
Les rendibilitats o costos passats no suposen drets per al futur.
Dades generals dels fons: CABK Destí 2022, FI amb núm. de registre a la CNMV 4947; CABK Destí 2030, FI amb núm. de registre a la CNMV 4948; CABK Destí 2040, FI amb núm. de registre a la CNMV 4949, i CABK Destí 2050, FI amb núm. de registre a la CNMV 4950. Entitat gestora dels fons d’inversió: CaixaBank AM SGIIC, S.A., núm. 15 de registre de la gestora a la CNMV. Entitat dipositària: Cecabank, núm. 236 de registre de la dipositària a la CNMV. Entitat comercialitzadora: CaixaBank, S.A., amb domicili al carrer del Pintor Sorolla, 2-4, 46002 València, NIF A-08663619, inscrita en el Registre Administratiu Especial del Banc d’Espanya amb el número 2100 i inscrita en el Registre Mercantil de València, tom 10370, foli 1, full V-178351. Si l’inversor desitja informació més específica sobre els fons, pot sol·licitar-la a qualsevol oficina de CaixaBank. Amb antelació suficient a la contractació del producte, el client ha d’estudiar i analitzar amb deteniment la documentació subministrada per CaixaBank. A més, pot sol·licitar informació detallada referent als fons d’inversió, com ara el fullet informatiu o el document de dades fonamentals per a l’inversor (DFI). Tota aquesta informació també es troba publicada a www.cnmv.es

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies