Llars intel·ligents

El futur ja és aquí

De sobte, tot ha esdevingut “intel·ligent”: els telèfons, els rellotges, els cotxes, els electrodomèstics i gairebé qualsevol cosa que hom pugui imaginar. I no només això, sinó que els aparells es connecten entre si i col·laboren per fer-nos la vida més fàcil. El futur es diu Internet de les coses, i encara que va tenir una arrencada dubtosa, els experts li pronostiquen un progrés immediat i brillant. El terme, encunyat per Kevin Ashton, expert en innovació digital, descriu els objectes quotidians que es poden connectar a Internet i que poden ser reconeguts per altres dispositius per aportar informació a una base de dades.

L’autopista del 5G

El 2016 ja es va viure una important revolució tecnològica en la domòtica, les cases intel·ligents. I enguany la IFA, la fira d’electrònica de consum que se celebra a Berlín, ha presentat una infinitat d’aparells dissenyats per a la connectivitat a la llar. I han tingut un èxit rotund. Per a aquest futur immediat de tot connectat amb tot, encara ens cal una peça que ja és de camí: el 5G. Per què serà tan important? Es calcula que actualment hi ha 7.000 milions de dispositius connectats a Internet i s’estima que el 2025 nhi haurà uns 100.000 milions. I fa falta velocitat, molta velocitat. El millor exemple són els cotxes autònoms, que necessitaran processar diversos terabytes de dades al dia amb els sensors. I per processar tot això al moment, en mil·lisegons, en un revolt d’una autopista, cal la velocitat que proporcionarà el 5G.

Els imprescindibles

Des d’un sistema integral per portar la música a l’últim racó de la casa a través de la Wi-Fi, als robots aspiradors capaços de fer un mapa de la llar i esdevenir cada cop més funcionals. Un petit repàs de l’oferta existent perquè la nostra llar sigui cada vegada més eficient i la nostra vida, més còmoda.

S’ha acabat esperar torn per posar la música que a cada un li ve de gust. Amb el sistema sense fil Sonos, que opera a través de la Wi-Fi, es pot centralitzar la música i enviar diferents cançons a les diferents habitacions de casa. A més, ho reprodueix tot: els serveis de música en streaming més populars, la ràdio a través dInternet, podcasts i audiollibres, descàrregues, arxius desats… tot. L’aplicació Sonos permet cercar ràpidament la música, enviar-la a les diferents habitacions i ajustar el volum i altres paràmetres. Ni tan sols cal que ser a la mateixa habitació. Sense cables ni programacions complicades.

Un dels objectius de la tecnologia a la llar és aconseguir espais més eficients en tots els sentits, tant pel que fa a comoditat com a estalvi energètic.
Amb aquests termòstats intel·ligents podrà programar cicles de temperatura personalitzats i controlar la calefacció a través del telèfon intel·ligent des de qualsevol lloc, hi hagi o no gent a casa i en funció de les condicions externes. Si té pensat arribar a casa daquí a mitja hora, la pot començar a escalfar prèviament. Hi ha moltes marques al mercat; aquí li presentem el de Netatmo.

Per a què serveix un endoll intel·ligent? Per encendre i apagar el que hi ha endollat ​… sense moures d’allà on és i sense necessitat de ser a casa. Hi ha models sense fil amb comandament a distància i els veritablement intel·ligents, que poden interactuar amb altres aparells i serveis i daquesta manera poden automatitzar tasques de la llar, controlables sempre des del nostre telèfon intel·ligent i per serveis com ara IFTTT. Com en altres casos, l’oferta ja és àmplia i pot triar entre diferents marques i opcions.

Hi ha una gran competència en el segment dels sistemes d’il·luminació intel·ligents. La tecnologia LED s’ha adaptat perfectament als temps de connectivitat, i ens permet estalviar alhora que aconseguim llum de bona qualitat i menor consum.
A més, podem controlar-la en tot moment, adaptant-la a cada situació. Per exemple, podem programar que s’encenguin els llums del garatge quan ens apropem a casa. I moltes altres solucions que abans semblaven impensables.

Aquesta tecnologia ja és un clàssic, els robots aspiradors estan presents a moltes cases, i estalvien els esforços dedicats a les tasques domèstiques. Però ara no es conformen amb netejar, sinó que fan un mapa de la llar per aprendre i ser cada vegada més eficients en la seva tasca.
Algunes empreses ja estan pensant què més fer amb els mapes de les nostres llars i estudien més possibilitats; perquè empreses com ara Google, Amazon o Apple, aquests gegants ja han llançat diferents assistents personals i mostren molt dinterès en aquesta informació per optimitzar l’experiència dels seus usuaris.

“Samsung The Frame”
Compra Estrella: art quan està apagat, TV quan està encès

 

Fou sens dubte l’estrella de l’última fira celebrada a Berlín: The Frame, el televisor de Samsung que ara pot estrenar sense interessos ni comissions1 i amb enviament gratuït al seu domicili des 71 €/mes.

Funciona com un quadre: The Frame és indistingible entre altres quadres penjats a la paret, com un objecte decoratiu més de la sala o del menjador. En el mode “art”, detecta la lluminositat natural de l’espai i s’hi adapta.
A més, Samsung ha anunciat que està treballant en un acord amb el Museo del Prado per mostrar les seves obres pictòriques principals a The Frame sota subscripció dels usuaris que estiguin interessats a penjar un Goya, un Rubens o un Zurbarán a les parets de casa.

Ara pot gaudir de tot això amb unes condicions immillorables:

The Frame 55” amb instal·lació, 2.130 €. En 30 mesos, amb una quota de 71 € al mes.

The Frame 65” amb instal·lació, 3.120 €. En 30 mesos, amb una quota de 104 € al mes.

0 % TAE, lliurament a domicili i instal·lació a la paret amb el suport NO GAP gratuït i disponibilitat en 7 dies3.

1. Finançament amb préstec ofert per CaixaBank, subjecte a l’anàlisi de la solvència i a la capacitat de devolució del sol·licitant, en funció de les polítiques de risc de l’entitat. També disponible amb pagament al comptat. PVP The Frame 55″: 2.130 €. Préstecs per a un import de 2.130 €, sense comissions d’obertura ni d’estudi, amb finançament al 0 % TAE i en 30 quotes de 71,00 €. Import total endeutat: 2.130,00 €. PVP The Frame 65″: 3.120 €. Préstecs per a un import de 3.120 €, sense comissions d’obertura ni d’estudi, amb finançament al 0 % TAE i en 30 quotes de 104,00 €. Import total endeutat: 3.120,00 €. CaixaBank col·labora exclusivament en el finançament.
2. Oferta vàlida fins al 31-10-2017 (inclòs). Promoció i venda ofertes per PromoCaixa, SA, Gran Via de Carles III, 105 (08028 Barcelona). NIF, A-58481730.
3. L’entrega del producte sol·licitat s’efectuarà al lloc indicat pel comprador, dins de tot el territori espanyol, en un termini no superior a 7 dies hàbils.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies