”La Caixa”, amb els més vulnerables

Un de cada tres menors a Espanya està en risc de pobresa, segons Eurostat

Segons l’Oficina Europea d’Estadístiques, Espanya és el cinquè país amb la taxa més alta de pobresa. Això fa més difícil que els nens i nenes es desenvolupin plenament, en els diferents àmbits de les seves vides, i que puguin tenir les oportunitats necessàries per descobrir els seus talents i convertir-los en un valor per a la seva formació i el seu futur. Davant d’aquesta situació, el Dia del Voluntari de ”la Caixa” 2018 es va dedicar a l’impuls de tallers educatius, culturals, lúdics i mediambientals per contribuir al desenvolupament de la seva creativitat i de les seves fortaleses. L’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” va organitzar una jornada especial en què més de 1.000 voluntaris van acompanyar a 5.600 nens i nenes en situació de vulnerabilitat a 36 ciutats de tot Espanya..

“Els voluntaris de ”la Caixa” són la mostra de que tots podem contribuir en la construcció d’una societat més justa i amb més oportunitats, especialment per als que més ho necessiten. La seva dedicació constant i present a tot el territori és, a més, anònima i desinteressada. l’esforç dels voluntaris, els millors ambaixadors de l’Obra Social, ens permet fer realitat la nostra missió: canviar presents i construir futurs “, va declarar el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, que va participar en l’acte central, a Barcelona.

obrasocial1-junio-2018

Isidro Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, va participar en l’acte central del Dia del Voluntari.

Des del començament de l’any, 11.440 voluntaris de ”la Caixa” han participat en més de 900 activitats. El programa de Voluntariat corporatiu de ”la Caixa” ja ha beneficiat a 1,2 milions de persones des de el seu inici.

Conèixer noves realitats

El passat 26 de maig es va celebrar a Barcelona l’acte central, al passeig Joan Borbó. Més de 40 voluntaris van acompanyar a 670 nens i nenes en situació de vulnerabilitat, procedents de 17 entitats socials, en un dia festiu. A la jornada van participar el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, i el director general, Jaume Giró.

Aquests nens i nenes formen part del 32.9% de menors que es troben en risc de pobresa o exclusió social a Espanya, segons Eurostat. Gràcies a aquesta iniciativa, els petits, que en el seu dia a dia viuen dificultats, van tenir l’oportunitat de submergir-se en noves realitats que els van donar il·lusió i els van presentar noves formes d’enriquir-se personalment, socialment i culturalment.

Els voluntaris de l’entitat van centrar els seus esforços en convertir la setena edició del Dia del Voluntari de ”la Caixa” en una gran festa de creativitat, diversió i il·lusió. En la majoria de províncies que van participar a la celebració d’aquesta jornada es van organitzar activitats artístiques, esportives i en paratges naturals per estimular els seus potencials.

obrasocial2-junio-2018

Associació de Voluntaris de ”La Caixa”

Des de l’inici de 2018, més de 11.446 voluntaris de ”la Caixa” han participat en més de 900 activitats solidàries a tot Espanya, i així van poder ajudar a més de 40.446 beneficiaris. El programa de Voluntaris de la Fundació Bancària ”la Caixa”, format per empleats en actiu, jubilats, prejubilats i clients de l’entitat, així com els seus familiars i amics, ha complert el seu desè aniversari de labor solidària.

L’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” s’ha consolidat com una de les més actives del territori espanyol, incrementant en més del 45% el nombre d’activitats de voluntariat en tan sols dos anys. L’Associació dóna suport a les inquietuds solidàries dels empleats i jubilats del Grup ”la Caixa”, i a las dels amics, familiars i clients, que dediquen el seu temps lliure a participar en activitats solidàries dirigides principalment a col·lectius vulnerables o amb risc d’exclusió social.

Des de la seva constitució, els voluntaris de ”la Caixa” han dedicat una part del seu temps lliure a ajudar més de 1,2 milions de persones vulnerables a tot el país, tant en el marc dels programes socials, culturals o mediambientals de la obra Social ”la Caixa”, com en el marc d’accions locals descentralitzades.

obrasocial3-junio-2018

Compromesos amb la infància més desfavorida

En la jornada del Dia del Voluntari de ”la Caixa” van participar nens i nenes procedents d’entitats socials que col·laboren amb el programa CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa”. També ho van fer fills d’empleats, familiars i amics de ”la Caixa”, una implicació que ajuda a evitar l’estigmatització dels nens i les nenes en situació de vulnerabilitat, estimulant l’intercanvi i el coneixement mutu, amb una finalitat inclusiva i de cohesió.

CaixaProinfancia treballa perquè els menors d’entre 0 i 18 anys en situació de pobresa o d’exclusió social tinguin les mateixes oportunitats que la resta de joves. L’objectiu és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills i promoure noves formes d’atenció enfocades al desenvolupament social i educatiu.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies