Buscant el sol d’hivern

Les millors destinacions fora de temporada

Quan viatgem a l’estiu, a més dels preus de temporada alta, hem d’assumir que centenars de milers de persones han tingut la mateixa idea que nosaltres; per tant, visitar un museu és gairebé impossible, anar a la platja esdevé una incomoditat i amb prou feines podem veure alguna cosa que no siguin més turistes. I en moltes destinacions això passa també per Nadal. Per tant, viatjar al novembre és molt bona idea, perquè hi ha llocs en què comença la temporada seca i les temperatures són ideals, l’afluència de turistes és molt reduïda i l’experiència del viatge ho agraeix.

Tailàndia, Sud-àfrica, Los Angeles i Abu Dhabi, li presentem una selecció de destinacions que l’esperen amb el sol d’hivern brillant, amb unes temperatures envejables i moltes activitats diferents perquè el seu viatge sigui inoblidable.

Abans de tancar un viatge de vacances a Tailàndia en aquestes dates cal anar amb compte amb la destinació final: zones determinades del golf, amb les seves meravelloses illes, tenen un microclima que les fa poc desitjables al novembre i, per contra, n’hi ha d’altres que semblen que estan esperant els visitants. Pel que fa a la temperatura no hi ha cap problema, perquè normalment el que es busca és una mica menys de calor, però si ens fixem en les pluges veurem que Bangkok i les illes de Ko Samui, Ko Phangan, Ko Phi o Ko Lipe, que normalment acumulen gran part de les visites turístiques, encara no han sortit de l’estació de pluges, mentre que altres illes ja estan entrant a la temporada seca.

És el cas de la nostra proposta, l’illa de Ko Chang (que significa “l’illa elefant”), una de les més muntanyoses i verdes del país, que ha trigat una mica més a entrar en els circuits turístics, per la qual cosa ara mateix combina una magnífica oferta turística i un ambient una mica més salvatge que altres destinacions tailandeses més conegudes. Evidentment, l’oferta d’activitats és tan àmplia com a la resta de les illes (busseig o snorkel, cursos de cuina tailandesa, caiac, tirolina des dels arbres, etc.), però a més inclou la possibilitat d’endinsar-se en el seu món natural fent trekking ( les seves muntanyes li atorguen la forma d’elefant) i fer una excursió d’un dia en llanxa pels illots verges que envolten l’illa.

Si té sort, el viatge coincidirà amb el Loi Krathong, una experiència visual famosa ja arreu del món pels milers i milers de rais amb llanternes que omplen platges i rius, tot i que avui també és molt popular preparar globus de paper i llançar-los a l’aire. Se celebra la primera nit de lluna plena del dotzè mes del calendari lunar tailandès tradicional. I això sol coincidir exactament amb el nostre mes de novembre. Encara que es celebra a tot arreu (fins i tot a Laos i Cambodja, atès que és d’origen budista) l’epicentre d’aquest festival és Chiang Mai, al nord de Tailàndia. A més, avui és costum acompanyar el festival amb concursos de bellesa i altres actes festius. Allà on sigui, sigui més gran o més petit, serà un record inoblidable que l’acompanyarà per sempre.

Johannesburg, el parc nacional Kruger, Ciutat del Cap, la ruta de les vinyes a Stellenbosch, el cap de Bona Esperança, el Blyde River Canyon… i podríem continuar donant motius per viatjar a Sud-àfrica, però els resumim en un: les seves estacions són inverses a les nostres, per la qual cosa al novembre estan en plena primavera, un moment ideal per veure el que s’anomena els big five del regne animal: el lleó, el lleopard, el búfal, l’elefant i el rinoceront.

Som a l’Àfrica? Ciutat del Cap és una meravella desconcertant, una barreja de naturalesa desbordant i de modernitat, una porta al mar i una destinació urbana. Tot això i molt més ens trobarem en una ciutat que cada vegada acull més visitants i que, sorpresa, té el mateix fus horari que la nostra península, de manera que tindrem la mateixa hora que a Espanya. I el que ens trobem és una ciutat moderna, plena d’oferta de restauració, amb una àmplia varietat d’hotels per escollir, de locals comercials que segueixen l’última moda i d’activitats a la natura, ja que els moderns edificis es troben entre les muntanyes i el mar.

Evidentment, hi ha alguns aspectes imprescindibles que trobarà ressenyats a qualsevol guia de viatges que consulti: el Victoria and Alfred Waterfront (una zona turística davant de Table Bay, dissenyada per Adrian van der Vyver a l’antic port ara d’ús com a zona residencial, recreativa i comercial), la Table Mountain (ja un símbol de la ciutat, una muntanya amb un altiplà al cim que forma part del parc nacional Table Mountain, el qual també inclou el cap de Bona Esperança i la colònia de pingüins de Boulders, entre d’altres indrets), el Bo Kaap (un veïnat colorit construït a els vessants de Signal Hill, els carrers empedrats del qual estan plens de cases de colors vius) i moltes altres opcions del millor oci possible.

Des de la protecció que ofereix el vehicle i amb la confiança que dona el guia contractat, ens trobem amb un grup de lleopards; un s’acosta, aixeca el cap i ens mira als ulls. El temps s’atura. Trobar-nos amb animals salvatges al seu hàbitat natural genera una estranya eufòria, una connexió impensable en la nostra vida diària. És una experiència inoblidable, i el millor lloc del món per tenir-la és el parc nacional Kruger de Sud-àfrica, una enorme (20.000 quilòmetres quadrats) zona protegida. Encara que no és segur poder trobar sempre els cinc animals que reben el nom de big five, el que sí és segur és que hi ha molt poques coses en aquest món que puguin impressionar tant.

Com París, Londres o Nova York, a Los Angeles es produeix un fenomen curiós: encara que no hi hàgim estat mai, des del moment en què baixem de l’avió ens resulta familiar. I això és precisament pel cinema: són ciutats immortalitzades a les pel·lícules, moltes de les quals es fan… a Los Angeles, perquè no ens limitarem a la ciutat (enorme), sinó que inclourem el comtat de Los Angeles, el qual comprèn moltes zones diferents, com ara Beverly Hills o Santa Monica, la platja de la qual obre aquesta secció.

Imprescindibles? Tothom és diferent, però no es pot tornar de la Costa Oest nord-americana sense poder dir que s’ha caminat pel Passeig de la Fama al Hollywood Boulevard, que s’ha pujat fins a l’Observatori Griffith al costat del famós cartell de “Hollywood”, que ha visitat el centre de la ciutat, amb el Walt Disney Concert Hall (dissenyat per Frank Gehry) i els barris de China Town i Little Tokyo, o que ha fet un gelat a la roda de fira de la platja de Santa Monica. Quan hagi vist tot això, encara li quedaran pendents moltes altres coses, com apropar-se a Napa Valley i visitar alguna de les bodegues, però nosaltres li proposarem dues activitats exclusives que només es poden dur a terme si visita Los Angeles durant el mes de novembre i que li regalaran una visió diferent de la zona.

La primera és una passejada, però no una qualsevol: cada any, el dissabte previ al Dia d’Acció de Gràcies, se celebra el Great Los Angeles Walk. En una ciutat en la qual resulta fàcil pensar que és impossible moure’s sense cotxe, aquesta cita demostra que res és el que sembla. Per descomptat, no cal reservar plaça ni inscriure’s a cap llista, tan sols unir-se als diversos centenars de caminants i anar ben preparat per recórrer la ciutat d’una punta a l’altra durant gairebé tot el dia. És bo anar ben preparat, amb roba còmoda i aigua abundant, però no es preocupi: no és físicament exigent, la fan persones de totes les edats, es fan parades suficients i la filosofia no és competir, sinó gaudir.

I la nostra segona proposta és escapar de la ciutat, oblidar per un moment el luxe i el glamour, les avingudes i les estrelles de cinema, els neons i les grans avingudes, i aprofitar que els dies 11 i 12 de novembre l’entrada als grans parcs nacionals és gratuïta. No és per estalviar-se el preu de l’entrada, sinó per participar d’un esperit que celebra la natura, l’exuberant naturalesa de la regió, perquè a més de les famoses platges de Los Angeles, estem molt a prop de veritables joies: el Death Valley, el Joshua Tree, el Yosemite i el Sequoia & Kings Canyon. Són quatre parcs naturals, quatre tresors de la natura nord-americana que li deixaran bocabadat per la bellesa i li faran oblidar-se de Hollywood. Són una cara de Califòrnia que s’oblida massa sovint. I el clima posarà també de la seva part, ja que és un dels mesos més agradables: càlid, sense massa humitat del Pacífic i amb precipitacions escasses.

El sol de l’arxipèlag de Cap Verd, les platges del nord de Costa Rica, les quals ja entren en estació seca, Jordània… l’oferta de destinacions perfectes per a novembre és àmplia, però per tancar amb brillantor nosaltres li proposem viatjar al futur… i al passat, perquè Abu Dhabi conjuga d’una manera perfecta aquella aparença de ciència ficció, que li donen alguns dels edificis més impressionants que es puguin visitar al planeta, amb un antic i apassionant llegat cultural. A més, és al novembre quan el clima esdevé més agradable, amb menys humitat a l’ambient i unes temperatures més amables, ja que en aquest cas del que cal escapar és de la calor extrema que domina la zona durant gairebé tot l’any. Abu Dhabi és la capital i seu del govern dels Emirats Àrabs Units i en les dues últimes dècades ha experimentat una gran transformació, però sabent mantenir la seva herència cultural.

Una simple visita al mirador de l’Observation Deck at 300, una enorme torre prop de la carretera Corniche, li permetrà veure com creix la ciutat en totes direccions i podrà gaudir d’unes meravelloses vistes d’algunes de les illes. I precisament les illes són un dels punts d’interès imprescindibles de la ciutat. D’una banda, tenim Al Lulu, una de les illes artificials més famoses del món, una obra de recuperació de terreny guanyat al mar que va finalitzar el 1992, i constitueix un impressionant desafiament d’enginyeria. Però a l’altra banda tenim l’illa de Yas, i si vostè és aficionat als esports de motor, no pot deixar passar l’ocasió d’anar al Gran Premi de Fórmula 1 d’Abu Dhabi que es disputa del 24 al 26 de novembre al magnífic circuit de Yas Marina, un dels més espectaculars de tot el calendari de la Fórmula1.

Per què voldria algú anar al desert? Doncs un cop fetes les compres obligades i visitades algunes de les meravelles modernes que ens esperen a Abu Dhabi, com ara la magnífica mesquita Sheikh Zayed, una escapada al desert ens permet gaudir d’una excursió al caient de la tarda, incloent un sopar amb les delícies locals i un espectacle tradicional. Primer, l’excitació de recórrer les interminables dunes en un tot terreny; després, la diversió de canviar la tracció a les quatre rodes per un camell; i, finalment, el vespre amb un sopar en un veritable campament àrab. Si mai no ha vist la posta de sol al desert, aquesta és la millor ocasió per comprovar com n’és d’impressionant. Dansa del ventre, dàtils i dolços típics tancaran una jornada al sol de l’hivern.

Gaudiu d’aquesta tardor amb un pla exprés

Ara, a CaixaBank Banca Premier posem a la seva disposició el Préstec Exprés*, un préstec àgil, sense interessos, amb un termini de devolució de fins a dotze mesos i amb condicions interessants per fer front a les seves despeses pagant-les de manera fraccionada.

Demani aquest préstec des d’avui mateix a la seva oficina de CaixaBank, on el seu gestor de Banca Premier l’atendrà personalment amb molt de gust, o a través de Línia Oberta.

* La concessió de loperació és subjecta a lanàlisi de la solvència i la capacitat de devolució del sol·licitant, en funció de les polítiques de risc de lentitat. Oferta vàlida fins al 30/11/2017.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies