Black Friday, plans blancs

Una tradició adoptada

Als Estats Units, el quart dijous de novembre és El Dia d’Acció de Gràcies (Thanksgiving Day), i l’endemà arriba el Divendres Negre (Black Friday), quan, amb els compromisos nadalencs ja al cap, sortim a comprar per aprofitar els descomptes que totes les marques fan aquest dia assenyalat. Encara que el seu origen és estatunidenc, el Divendres Negre s’ha consolidat a altres països, i també a Espanya, i és ja un dia molt esperat de rebaixes prenadalenques. És una data que tenim marcada al calendari i que cada any ens proporciona aquelles imatges de centres comercials abarrotats, imatges que els comerciants també aprofiten com a eina de promoció.

Hi ha diferents mites sobre l’origen del nom. Potser els venedors ens diguin que prové del fet que deixen els preus tan barats que no obtenen beneficis, però la veritat sembla ser una altra de ben diferent. Trobem la primera referència escrita a aquest dia el 1951, en un article sobre l’absentisme laboral que es va viure aquell any després del Dia d’Acció de Gràcies. Avui dia, l’últim divendres de novembre és festiu als EUA, així que aquesta primera referència ha perdut sentit. No és fins a una dècada després, el 1961, quan es va fer servir Black Friday com a nom per al frenesí de compres d’aquest dia, i aparèixer en un article publicat per un diari de Filadèlfia. Cal esmentar que als comerços de Filadèlfia no va semblar que els fes cap gràcia el sobrenom donat al seu dia de rebaixes, tot i que potser el motiu d’adoptar aquest nom fos que les vendes eren tan grans que per fi els apunts comptables de les botigues passaven del vermell al negre.

comprasel[1]

Ofertes per a tothom

Com diem, tot i ser d’origen principalment estatunidenc, des de 2012 s’ha anat assentant al nostre país i avui dia té una important influència en el nostre comportament com a consumidors. Precisament quan sembla que la tradició perd una mica de força al seu país d’origen, mostra una inusitada salut al nostre, especialment des dels dos últims anys, en què les principals cadenes comercials s’han apuntat a la febre del Divendres Negre. I trobem ofertes per a tots els gustos: l’electrònica regna a la major part dels catàlegs i anuncis, però hi ha espai també per a les rebaixes de mobles, roba, restaurants, línies aèries, gasolina i fins i tot productes típicament nadalencs a Espanya, com ara el torró. Hi ha a més tota mena de promocions, des de les rebaixes generalitzades en tots els productes d’un comerç fins a hores concretes amb rebaixes puntuals.

black[1]

Ciberdilluns

Any rere any, les cadenes comercials encarreguen estudis per assegurar-se que el Divendres Negre serà rendible. I any rere any, aquests estudis afirmen que ho serà. Tant és així que, seguint el canvi de costums dels consumidors, després del Divendres Negre ve el Ciberdilluns (Cyber Monday als Estats Units i Cyber Lunes y Ciberlunes a països de parla hispana), que porta el dia de rebaixes al comerç en línia. Nascut el 2005, una dècada després ja va suposar als Estats Units un rècord de vendes, en què es van assolir els 2.680 milions de dòlars. El Ciberdilluns va arribar per primera vegada a Espanya el 2010, tot i que al principi no hi va tenir una acollida massiva, fet que s’explica per la lenta implantació de les compres en línia a Espanya. Va ser durant les edicions següents quan es va començar a consolidar al nostre país. Tant és així que a l’any 2015 les compres totals van triplicar les enregistrades l’any anterior. A Espanya és habitual que se celebrin quatre dies consecutius de rebaixes, començant el Divendres Negre i acabant el Ciberdilluns.

Unes rebaixes al seu abast

Gràcies al Divendres Negre i al Ciberdilluns, ja estem assaborint l’època nadalenca, una època màgica, perfecta per descobrir noves experiències i plans que mai va pensar que podria dur a terme… Una escapada a un indret exòtic, gaudir de la última tecnologia o esquiar en família.

Per això, a CaixaBank Banca Premier posem a la seva disposició el Préstec Estrella Exprés*, un préstec àgil, amb condicions interessants i un termini de devolució de fins a dotze mesos.

Demani aquest préstec des d’avui mateix a la seva oficina, on el seu gestor de Banca Premier us atendrà personalment amb molt de gust, o a través de Línia Oberta o des de la nova aplicació CrediApp de CaixaBank.

* Sempre que es mantinguin les seves circumstàncies economicofinanceres. Oferta vàlida del 24-10-2016 al 31-12-2016.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies