El Comitè Consultiu d’Accionistes CaixaBank, pioner a Espanya

Vocació de ser els millors

CaixaBank, com a entitat líder en banca minorista a Espanya, té també la vocació de ser el millor banc en qualitat i reputació. Per aquest motiu, el 2010, l’entitat actualment presidida per Jordi Gual va crear un Comitè Consultiu d’Accionistes, una eina que proporciona una comunicació directa amb els accionistes de la societat, i és la primera empresa espanyola a fer-ho. Actualment CaixaBank segueix sent l’únic banc del IBEX 35 i una de les poques societats del selectiu espanyol que compta amb un òrgan d’aquestes característiques.

Òrgan de reflexió

El Comitè Consultiu, que es reuneix dos cops l’any per recollir les propostes de la base accionarial, està format per 17 accionistes, que representen la diversitat de la base accionarial de CaixaBank. La selecció dels membres es fa anualment prèvia sol·licitud per part de l’accionista, el qual ha de tenir un mínim de 1.000 accions. Els membres del comitè tenen un mandat triennal i cada any es renova un terç de la seva composició. El comitè és un òrgan de reflexió i no forma part dels instruments de govern de la societat ni de la direcció, per la qual cosa les seves recomanacions no són vinculants.

En el vídeo següent, el president de CaixaBank, Jordi Gual, explica algunes de les característiques del Comitè Consultiu al costat d’alguns membres:

Atenent les necessitats dels accionistes

Els membres del comitè es reuneixen dos cops l’any a la seu social de CaixaBank a Barcelona amb l’objectiu de donar a conèixer de primera mà les necessitats dels accionistes, la valoració que fan de les accions i comunicacions dutes a terme, així com del seu contingut i dels esdeveniments dirigits a accionistes com ara les trobades corporatives i les jornades de formació del programa Aula que es desenvolupen arreu del territori. És per això que és habitual que el president, Jordi Gual, el vicepresident, Antoni Massanell o el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, s’impliquin activament a les reunions del comitè.

A continuació, alguns membres del Comitè Consultiu expliquen amb les seves paraules com veuen aquest òrgan consultiu:

Redissenyar per millorar

En les últimes reunions, el comitè va proposar millores als informes actuals que es posen a disposició dels accionistes. Entre altres accions, s’ha redissenyat l’Informe setmanal de l’acció, en el qual s’ha inclòs més informació sobre l’evolució de CaixaBank en el mercat i la newsletter Accionistes, en què s’ha millorat la navegabilitat.

Si desitja accedir a més informació sobre el Comitè Consultiu (els seus membres, com formar-ne part, les actes de les reunions, etc.), pot accedir aquí.

La teva privacitat és important per a nosaltres

CaixaBank utilitza galetes pròpies i de tercers per analitzar les teves dades de navegació amb fins estratègics, de personalització (p. ex., idioma) i publicitaris i per mostrar-te publicitat personalitzada mitjançant un perfil elaborat segons les teves dades de navegació. Prem aquí per obtenir més informació o per configurar-ne o rebutjar-ne. Per acceptar totes les galetes, prem el botó “Accepta i continua navegant”.

Acceptar i continuar navegant
Avis de cookies